Вести:

субота, 30. август 2014.

Сахрањен Стеван Синђелић, жандарм који је страдао код Куршумлије

субота, 30. август 2014. | КМ новине 0

Жандарм Стеван Синђелић који је убијен у Копненој зони безбедности, сахрањен је у селу Руђинци, код Врњачке Бање, у присуству више хиљада грађана, чланова породице, пријатеља, и званичника.
...

Синђелић је сахрањен уз све почасти и почасни плотун који је испалило двадесет припадника Жандармерије.

Дејан Луковић, командант Одреда жандармерије у Краљеву, рекао је у
опроштајном говору да је Стевана Синђелића „могао све и увек је прихватао сваки задатак".

– Храброст и однос према колегама биле су одлике нашег Стевана – рекао је Луковић, нагласивши да је рођен у породици у којој је униформа традиција и да је часно носио униформу жандармерије.

– Стеван Синђелић је увек био срчан и храбар, и увек спреман да ради за тим – рекао је Луковић у говору.

Сахрани жандарма Стевана Синђелића присуствовали су министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар за рад и социјална питања, Александар Вулин и шеф посланичке групе Српске напредне странке, Зоран Бабић.

Синђелић је умро у четвртак, 28. августа, пошто је рањен током обезбеђивања подручја у којем је дан раније патрола полиције из Куршумлије код села Орловац изненадила групу наоружаних шумокрадица с Косова.

Сумња се да су се наредне ноћи шумокрадице вратиле на то место да узму оружје, алат и друго што су оставили када су побегли од полиције.

Тада су непозната лица су из мрака запуцала и тешко ранила Синђелића који је неколико сати касније умро на Војно медицинској академији у Београду.


Дневно.рс / Агенције


 Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине