Вести:

петак, 22. август 2014.

Руси затворили 4 „Мекдоналдс‟-а, Србија спремна тамо да извози без ГМО

петак, 22. август 2014. | КМ новине 0

Федерална служба за надзор у сфери заштите права потрошача и добробити човека („Роспотребнадзор“) је у Москви затворила 4 ресторана „Мекдоналдс“, међу којима је и онај најстарији на Пушкинском тргу, преносе руски медији.
...

Ова служба је у ресторанима открила кршења санитарних и техничких прописа. И раније су постојале жалбе на ову мрежу ресторана брзе хране, али су остајале непримећене.
„Роспотребнадзор‟ такође обавља ванредну проверу ресторана „Мекдоналдс‟ и у другим регионима Русије.

Инспектори Руске пољопривредне инспекције спречили су незаконити увоз 93 тоне воћа и поврћа у Брјанску и Смоленску Област из Белорусије као земље транзита, саопштила је прес-секретар регионалне управе ове службе Светлана Земченкова, а преноси агенција ИТАР-ТАСС.

Целокупна количина робе увезена је из Европе (Пољске) у Белорусију, а затим је покушано њено пребацивање у Русију без одговарајућих докумената. Сви камиони са робом  враћени су на територију Белорусије.

Истовремено, пише ова агенција, Србија је добила јединствену прилику да значајно повећа извоз прехрамбених производа у Русију.

Министарка пољопривреде Снежана Богосављевић-Бошковић напомиње да је Србија спремна да на руско тржиште испоручује месо, млеко, воће и поврће а „такође можемо да извеземо онолико сира колико можемо да произведемо“.

Повећање извоза прехрамбених производа у Русију неће изазвати раст цена на домаћем тржишту. Србија ће на руско тржиште испоручивати производе без генетски модификованих организама (ГМО), будући да српско законодавство забрањује транспорт, производњу и коришћење производа који садрже ГМО. Наравно, уколико се српска власт супротстави бесмисленим условима и захтевима Европске уније чији интереси за Србију готово да никада нису значили ништа добро.
 
(Агенције)


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине