Вести:

понедељак, 25. август 2014.

На истоку Украјине нестали кримски новинари опширније

понедељак, 25. август 2014. | КМ новине 0

Два сарадника часописа „Кримски телеграф“ су нестала у зони специјалне војне операције на истоку Украјине, рекли су у понедељак у редакцији часописа.
...

Репортерку Евгенију Корољову и фоторепортера Максима Василенка су извукли из аутобуса поред Доњецка представници радикалне украјинске организације „Десни сектор“. Новинари су се враћали на Крим.

Королевој је дозвољен један телефонски позив али није могла слободно да говори.



"На основу онога што је она рекла, свака јој је реч контролисана и није могла да именује блокаду пута на којој су одведени. На питање да ли су им животи угрожени, дала је негативан одговор, али је потврдила да нису заробљени као обични грађани већ као представници медија", истиче се у саопштењу дневника. Евгенија је рекла да су им одузели мобилне телефоне и да због тога неће бити могуће успоставити везу са њима, барем неко време. У најбољем случају...

Колеге из Кримског Телеграфа обавестиле су медије о овој отмици.
 Могла се разумети само једна реч "Дњепропетровск" али нејасно у ком контексту. То може да значи да је аутобус излазио али и да је улазио у тај град. Никакве даље информације нису успели да проследе ни рођацима ни својим колегама.

За Корољову и Василенка то није био први службени пут на исток Украјине.




"Кримски Телеграф", Агенције.


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине