Вести:

субота, 26. јул 2014.

Српским мајкама уручено признање Орден Богородицe Тројеручице

субота, 26. јул 2014. | КМ новине 0

 У петак 25. 07. 2014. године, на празник иконе Пресвете Богородице Тројеручице, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у егзилу, служио је Свету Архијерејску Литургију у Мушветама на Златибору. Након Литургије и послужења уследио је програм под називом „Сабор младости и родитељства“ на коме је око 140 мајки са троје или више деце добило признања и награде.

...
Мајкама које имају троје деце додељена је грамата и тематска књига са посветом Владике. Мајкама са четворо деце уз грамату и књигу додељен је и посребрени орден, а мајкама са петоро и више деце позлаћени орден.
 
Орден се назива ОРДЕН БОГОРОДИЦЕ ТРОЈЕРУЧИЦЕ и симболично одаје признање дивним и храбрим српским мајкама које рађају и гаје децу у ова смутна времена, по угледу на мајку Девет Југовића.

Братство Светог Краља Милутина:
Не живи човек само о хлебу и води. Заснуј своју породицу па ћеш видети шта и колико значи признање мајци која у ово смутно време одгаја дете и труди се да га спреми за служење Христу Богу!


Више фотографија са овог догађаја можете погледати на страни Епархије Рашко-призренске у егзилу: (веза до стране)


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине