Вести:

уторак, 29. јул 2014.

ТО Чачак, ''дофарбала'' КиМ

уторак, 29. јул 2014. | КМ новине 0

Чачак – Након критика јавности упућених Туристичкој организацији Чачка, поводом грешке која се поткрала на корицама званичне пропагандне брошуре, на којима је штампана карта Србије без Косова и Метохије, ова јавна установа упутила је извињење, које није достављено нашој редакцији, и исправила наведени пропуст.
...
 

Овако "Глас западне Србије" почиње вест о деструкцији Устава Србије и тешком прекршају који је починила државна институција Туристичка организација Чачка. Као да се ради о гесту према појединцу или групи људи који, осим извесне дегутантности, нема тежи облик прекршаја.

Протеклих недеља било је вести о томе како је ова организација штампала карту Србије без Косова и Метохије. Медији и јавност су на ово са чуђењем реаговали а надлежни су се бранили да је у питању - пропуст!


Спорна брошура...

Ко се макар мало бави дизајном или цртањем зна да не може бити пропуст када уместо човека нацртате мајмуна, чак и да је дете у питању. Дакле неко је намерно цртао карту државе Србије окрњену и противно закону пробао да то нашироко пласира.

Раније је у ТОЧ-у истакнуто да је спорни пропагандни материјал повучен и уништен, и да је грешком подељен новинарима на једној конференцији(?), а штампана је нова брошура “Манифестације”, која гостима овог дела наше земље представља културне и туристичке догађаје на подручју Чачка током 2014. године.

Упркос штампању "нове" брошуре "Манифестације" пропуст није до краја исправљен. Већ смо раније указивали да се у дигиталном облику ова брошура може преузети са званичне интернет стране ТО Чачак и то управо карта без Косова и Метохије!


Упркос "исправљеној" грешци, на сајту ове организације и даље се налази спорна, противуставна и противзаконита брошура коју се нико није потрудио да промени. Можете је погледати овде: (ВЕЗА ДО СТРАНЕ)

А вреди ли да се питамо хоће ли неко уопште одговарати за овако грубо кршење закона данас у Србији, како би морало да буде у свакој држави којој је иоле до закона?


Приредиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине