Вести:

четвртак, 17. јул 2014.

Дао отказ јер хоће да ради

четвртак, 17. јул 2014. | КМ новине 0

http://www.kmnovine.com/
У Србији има и тога - потпуно разумљивих, просечних моралних норми којих се људи не могу одрећи.
...

Чачак - Сада већ бивши радник "Фабрике резног алата" у Чачку, Зоран Вулишић поднео је захтев за раскид радног односа из више разлога, како стоји у допису који је упутио директору, синдикату и кадровској служби. 

"Видео сам да се уместо рада много више цени колико алкохола можеш да попијеш, колико партија карата можеш да одиграш, колико нахваташ и пренесеш информација непосредном руководиоцу, а не колико знаш, радиш и колико се залажеш на послу. Схватио сам да то није средина у којој хоћу да проведем свој радни век прећутно подржавајући све то и на крају да се кајем и питам због чега сам то учинио", рекао је Вулишић. Он каже да је веома поносан јер је за кратко време постао један од најбољих мајстора у предузећу, а чињеница да је после само 18 месеци рада учио послу далеко старије колеге чини га још поноснијим. "У последње време постао сам тема расправа и оговарања тих истих колега који су повлашћени и награђени због свог уложеног труда у испијању алкохола и картању и још много других ствари. Својим поштеним радом, знањем, умећем, залагањем и понашањем осетио сам да не припадам таквом окружењу", прича Вулишић.
 
Он каже да је све ово о чему говори предочио директору као и синдикату.  "У синдикату постоје људи који ту само чекају пензију и они којима је то добро склониште, мада има и људи који желе нешто да покрену али то су појединачни случајеви", истиче он. Секретар већинског синдиката у фабрици Мирослав Обрадовић нам је рекао да је Вулишић "првокласан мајстор и добар радник" и потврдио да је Вулишић заиста сам затражио прекид радног односа. 
 
Иначе, Вулишић је у овој фабрици радио до 2001. године када је због нередовних исплата зарада напустио предузеће, а затим се на инсистирање директора као врстан мајстор вратио у фабрику.

Преноси: Магацин.орг

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине