Вести:

Monday, May 27, 2024

Постављена ручна бомба у двориште српске породице на КиМ, застрашивања и прогон не престају!

Monday, May 27, 2024 | Уреднички колегијум 0

Постављена ручна бомба у двориште српске породице на КиМ, засрашивања и прогон не престају!

Породици Ивице Ђузића из села Могила код Витине постављена је ручна бомба у двориште куће и само пуком срећом није дошло до тежих последица, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију, истичући да је реч о новом застрашивању и притиску на Србе.

Породици Ивице Ђузића из села Могила код Витине постављена је ручна бомба у двориште куће и само пуком срећом није дошло до тежих последица, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију, истичући да је реч о новом застрашивању и притиску на Србе.
Могила: Фото- архиваКако се наводи у саопштењу, породица Ђузић се већ дуже време налази на мети локалних Албанаца, а Ивичиног сина Бобана Ђузића почетком прошле године је напала и убола ножем група албанских младића.


Истиче се да Ђузићи, упркос томе и даље одолевају свим нападима и “истрајни су да остану свој на своме”.

Из Канцеларије поручују да је реч о новом застрашивању и притиску на Србе да напусте свој кућни праг, како би се остварио сан творца свог прогона српског народа, премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да етнички очисти простор КиМ.

“Београд инсистира на заштити српског народа и тражи од институција које имају мандат да обезбеде безбедан живот Срба на Космету, да повећају позорност на терену и да надлежни органи процесуирају одговорне за етнички мотивисане нападе на Србе”, наглашава се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију која је издајничком политиком највише допринела да албански сепаратизам добије замах. Већ је било речи о томе да Влада Србије, па тако и ова Кканцеларија као испостава Владе, раде заједнички на прогон уСрба са Ким.

Из Канцеларије указују на то да је српски народ на КиМ у историји преживео и тежа искушења од “инструисаних провокација Аљбина Куртија” и да ће “опстати на својим вековним огњиштима и након његовог зулума и терора”.

Истина, преживео је али зулум и терор владине структуре власти у сепаратистичком систему, у виду "Српске листе", није преживео и многи верују да и неће.

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање  

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.