Вести:

петак, 12. мај 2023.

Обијена школа у Косовској Каменици, покушали да је запале - који је удео Вучићеве власти?

петак, 12. мај 2023. | Уреднички колегијум 0

Нападачи за које се верује да су косовски Албанци, обили основну школу па пробали да је запале изнутра.

Нападачи за које се верује да су косовски Албанци, обили основну школу па пробали да је запале изнутра.
Фото илустрација: КМ новине


Непознате особе су ноћас обиле школу, издвојено оделење ОШ Десанка Максимовић у насељу Босце, у општини Kосовска Kаменица и покушале да изазову пожар уз помоћ плинске боце.

Мештане села је узнемирила ова вест, а полиција и ватрогасци изашли су на место догађаја да изврше увиђај. Мада, како увиђаји до сада нису дали резултате, ништа се друго ни овај пут не очекује.






    • Из Канцеларије за Косово и Метохију кажу да "овај напад на српску образовну институцију долази у тренутку пренаглашених тензија у српским срединама на KиМ и удара на наше најмлађе, што јасно указује да насилницима ништа није свето и не бирају средства да српском народу на најстрашнији начин укажу да им је безбедност угрожена. Забрињавајуће је што албански политичари не користе језик мира и толеранције већ својим изјавама од Срба праве легитимне мете, што хулиганима даје подстрек за нападе"

      Ако се еволуција насиља на KиМ над Србима посматра, ипак ће се непогрешиво утврдити да су највећи подстрекачи насиља Александар Вучић и директори Канцеларије за Косово и Метохију. Данас је то Петар Петковић.

      Место на коме су провалници покушали да изазову пожар

      Сваки пут када би Александар Вучић током Бриселског дијалога потписао неки значајни уступак косовским сепаратистима, они би то "прославили" таласом насиља над Србима. Ове године од самог њеног почетка када су упуцана браћа Стефан и Милоша Стојановића из Готовуше, док су носили бадњак, па до данас извршен је низ напада и више убистава Срба у покушају. Чак и површном анализом поуздано се може пратити шема инспирисања злочина прво уклањањем барикада без икаквих испуњених услова, затим склапањем односно прихватањем француско-немачког предлога, након тога и Охридског споразума па, ево, и последње рунде преговора у Бриселу, насиље би ескалирало.

      Наравно, сепаратистичка илегална власт све то гледа са отвореним одобравањем и то ни најмање не крију.

      Чак и за најтеже злочине над Србима виновници, који би били откривени тек да се привремено смире тензије код Срба чија би конкретна акција могла да стане на пут просперитета њихових сепаратистичких наума које Вучић систематски остварује годинама, бивају осуђени на - кућни притвор. Док Срби, ако би пале у шаке сепаратистичкој власти, због мајице или повика који нема везе са њима, добију по шест или више месеци затвора.


      Такође, запаљивим говорима косовски Албанци утичу на екстремисте али њихових запаљивих говора је одувек било као и нетрпељивости и мржње према Србима. Ипак, то је ретко када доводило до таласа насиља осим ако није организован са стране, пре свега у америчкој кухињи, као што је то био случај са насиљем спроведеним 17. марта 2004. године. Све друго било је директно инспирисано издајничком политиком српских власти а како је издаја далеко најитензивнија под Вучићем, то је директно он, Александар Вучић, највећи подстрекач тог насиља.

      Свесни тога, из Канцеларије за Косово и Метохију иако одлично знају биланс и коначни резултат албанског насиља над Србима, затварају очи и обмањују јавност закључком у саопштењу поводом обијања школе наводећи да "очекују да изгредници буду откривени и санкционисани".



      * * *
       

      Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



       

      Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



      Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

      Постави коментар

      Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

       
      Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине