Вести:

среда, 31. мај 2023.

Песков: Безусловно подржавамо Србију, права Срба на Kосову и Метохији морају бити заштићена

среда, 31. мај 2023. | Уреднички колегијум 0

Песков: Безусловно подржавамо Србију, права Срба на Kосову морају бити заштићена

Портпарол Kремља Дмитриј Песков изјавио је данас да Русија подржава српско становништво на Kосову и Метохији и да верује да његова права и интереси морају бити заштићени.

Портпарол Kремља Дмитриј Песков изјавио је данас да Русија подржава српско становништво на Kосову и Метохији и да верује да његова права и интереси морају бити заштићени.
Песков је рекао и да Москва са забринутошћу прати немире на Kосову и Метохији, који су ескалирали у петак, када су специјалне јединице косовске полиције заузеле зграде локалних самоуправа на северу Kосова, како би у њих ушли нови градоначелници Албанци, изабрани на изборима које су Срби бојкотовали а затим демонстрирали насиље над Србима.

„Безусловно подржавамо Србију и Србе. Сматрамо да је неопходно поштовати сва законита права и интересе косовских Срба“, рекао је Песков новинарима и додао да не сме да буде простора за „провокативне потезе“, преноси агенција Ројтерс.

НАТО је јуче саопштио да ће послати 700 додатних војника на Kосово, чиме ће укупан број војника Kфора бити повећан на 4.500, и да ће ставити још један батаљон у стање високе приправности, док Срби настављају са протестима, захтевајући повлачење илегалних сепаратистичких градоначелника из зграда локалних самоуправа, као и косовских специјалаца.




* * *

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине