Вести:

среда, 1. март 2023.

НП ''Отаџбина'': Вучић у издаји Косова и Метохије имао подршку патријарха, владика, САНУ, политичара...

среда, 1. март 2023. | Уреднички колегијум 0

НП ''Отаџбина'': Вучић у издаји Косова и Метохије имао подршку патријарха, владика, САНУ, политичара... аследник трона Светог Саве потписујући било какав докуменат са Приштином он ту сепаратистичку творевину признаје".

"Наследник трона Светог Саве потписујући било какав докуменат са Приштином он ту сепаратистичку творевину признаје".


Прихватање француско-немачког предлога без икаквих измена од стране председника Србије Александра Вучића за Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ није никакво изненађење. То је само задњи чин свих претходних радњи у задњих десет година које је председник Србије спроводио у циљу стварања још једне албанске државе на Балкану или боље рећи Велике Албаније. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ је детаљно и хронолошки све нечасне и издајничке кораке Александра Вучћа бележио и издао књигу која у сваком случају може да послужи као судска грађа у кривичном поступку за дело националне велеиздаје српског суверена и диктатора.

Синоћно појављивање председника Србије који је покушао да објасни своју издају у Бриселу показало је лицемерје, безобразлук и човека без стида и срама који је олако предао 16% државне територије само из разлога да би сачувао сопствену власт. Каже да није погазио Устав Републике Србије потцењујући памет сопствених грађана јер у француско-немачком предлогу дословце стоји да Србија прихвата независност, територијани интегритет и сувереност као и самоопредењеље сепаратиста у Приштини. Александар Вучић прихвата и химну, и грб, и пасоше, и документа те сецесионистичке творевине. Пристао је да отвори и дипломатску мисију (амабасаду) Приштине у Београду. Тврдећи да прихватањем тих чињеница он није погазио Устав Републике Србије говори о томе да је председник у сукобу са здравом логиком.

Међутим, оно што представља изненађење јесте пасиван односно индиферентан став Српске православне цркве и патријарха Порфирија. Александар Вучић чак каже у синоћном обраћању да је СПЦ била упозната са свим издајничким корацима председника Србије. Ћутање је знак одобравања. У француско-немачком предлогу стоји да самопроглашена република Косово треба да потпише некакав документ са СПЦ. То једноставно значи да наследник трона Светог Саве потписујући било какав докуменат са Приштином он ту сепаратистичку творевину признаје.

Прихватањем француско-немачког предлогога Александар Вучић је отворио пут уласка Косова у НАТО пакт као и створио добру претпоставку за стварање Велике Албаније јер се одрекао јужне српске покрајине. У тој Великој Албанији већ постоји албанска православна црква призната од осталих православних цркава која ће желети да српско духовно наслеђе приграби. Исто онако као што су радили Македонци који су бројне задужбине Немањића, Бранковића, Мрњавчевића, Дејановића отели од српског народа. Признањем аутокефалности македонске православне цркве патријрах Порфирије и СПЦ одрекла се ове културне заоставштине и бројних задужбина српских велможа.

Необјашњиво је и ћутање епархије рашко-призренске (узурпиране, на чијем се челу 
неканонски  налази Теодосије Пибалић, прим. ред.) као и егзарха пећког трона митрополита Јоаникија. Реакције на ову издају од председника Србије нема ни из Републике Српске као ни Срба из Црне Горе који су на таласу косовског завета срушили Мила Ђукановића. Оно што показује да је овај срамотни чин издаје дуго припреман пре свега од земаља Запада говори и држање Српске академије наука и уметности чији се председник Владимир Костић прославио током својих два мандата упорним понављањем да Србија мора да се одрекне Косова и Метохије.

Помоћ у овом нечасном чину издаје председника Србије јесу и поруке Ивице Дачића председника Социјалистичке партије Србије. Он је 26. и 27. фебруара говорио да морамо да дамо пуну подршку Александру Вучићу током бриселских преговора у прихватању независности, територијалног интегритета и суверенитета отцепљеном делу државне територије Србије. Сигурно је да без овакве подршке Александар Вучић сам се не би усудио да се одрекне јужне српске покрајине.

У својој одбрани зашто је пристао на француско-немачки предлог председник каже да је то урадио због тога да Србија не би ратовала. Председник по обичају лаже јер је Србија скоро у длаку исти овакав предлог одбила 2007. године па нити је ратовала нити је имала било какве санкције због тога. Александар Вучић још каже да нисмо прихватили француско-немачки предлог престале би инвестиције земаља Запада. Која подвала. Све те инвестиције не вреде ни хиљадити део Косова и Метохије. Знамо да у свим уџбеницима географије и познавља природе и друштва, које очито Александар Вучић није читао, стоји да 85 посто рудног богатства Србије налази се на Косову и Метохији.

Још једна превара је евидента на далу којом председник Србије покушава да обмане своје грађане. То је тзв. Заједница српских општина која треба да последње институције српске државе које су присутне на КиМ а то су здравство, просвета, социјала и култура преда ЗСО која је у правно-политичком систему самопроглашене републике Косово. Ово би био последњи чин издаје и дефинитивни раскид српске државе и са Србима на КиМ као и са још увек присутним ингерецијама српске државе на овом подручју.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ очекује да Српска православна црква у наредном периоду буде достојна своје историјске одговорности и да преко различитих видова отпора, организовања литија спречи најављену издају која се спроводи путем француско-немачког плана који у суштини значи одрицање Србије од Косова и Метохије. То је дуг цркве и према Светом Сави, према Светом Кнезу Лазару и свим српским мученицима који су се борили и за права српског народа али и за територију на којој он живи. Треба казати да само у Пећкој патријаршији постоје гробови осам српских патријарха што нас обавезује да не дозволимо да њихове мошти буду на земљи наших вековних противника и непријатеља. Бојимо се да ако се и даље ћутање цркве настави да она постаје саучесник у издаји коју Србији приређује Александар Вучић.Косовска Митровица
01.03.2023. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“
* * *

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама. 

Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramИзвор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.