Вести:

недеља, 19. март 2023.

др Зоран Чворовић: Јуда је издао!

недеља, 19. март 2023. | Уреднички колегијум 0

др Зоран Чворовић: Јуда је издао! Универзитетски професор Историје права, Зоран Чворовић, кратко оцењује - Јуда је издао!

Универзитетски професор Историје права, Зоран Чворовић, кратко оцењује - Јуда је издао!

Чворовић је ово изјавио након изјава из Охрида о исходу сусрета Вучића са представником косовских сепаратиста, Аљбином Куртијем, и представницима ЕУ који се залажу за коначно отимање КиМ од Србије започето ратним злочином кроз НАТО агресију 1999. године.
 
Објашњавајући овакав став Чворовић је навео да је Александар Вучић дефинитивно починио велеиздају Косова и Метохију прихвативши да сепаратистима преда део како духовно тако и материјално, најбогатији део српске земље - Косово и Метохију!

"Ово се може поуздано рећи, већ у овом тренутку, без увида у Анекс. Стране су се данас договориле око Анекса који садржи план примене основног Споразума, око кога су се стране споразумеле 27. фебруара, као што сам много пута указивао" објашњава Чворовић и додаје:

"Пошто је Анекс саставни део Споразума, његовим прихватањем је потврђено и прихватање целог Споразума. Према Бечкој конвенцији уговорне стране се могу споразумети да свој пристанак на споразум дају и у некој другој форми, а не само потписом".

Тако је прича с непотписивањем споразума само мамац за лаковерне и лаике тврди тврди саговорник КМ новина.

"У овом случају стране свој пристанак на Споразум дају кроз примену Споразума према мапи о имплементацију коју су данас договорили. Пошто процес приступања Србије Европској унији служи као средство притиска на Србију да се одрекне Косова и Метохије, Споразум са Анексом ће следеће недеље усвојити Савет ЕУ и његова примена ће постати обавезујућа за Србију и тзв. Косово преко механизма евроинтеграција" додаје он.

Овакав споразум би могао бити одбачен једино уколико се Влада Србије и званично изјасни против такозваног "евроунијатског пута" и чланства Србије у ЕУ што највећи број становника ове земље заправо и жели.

Чворовић додатно указује на озбиљност проблема који је створен овим договором јер се Вучић "обавезао на испуњење свих чланова Споразума од 27. фебруара. Дакле, нема никакве резерве у погледу чланства тзв. Косова у УН" категоричан је саговорник КМ новина.





* * *

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине