Вести:

недеља, 19. март 2023.

Вучић у Охриду потврдио издају Косова и Метохије, Борељ о обавези, Курти на српском објаснио (ВИДЕО)

недеља, 19. март 2023. | Уреднички колегијум 0

Више нема сумње да је Вучић прихватио да Косово и Метохију преда шиптарским сепаратистима. Почињена је невиђена велеиздаја каква није забележена у историји Србије!




Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ рекао је вечерас да су се Београд и "Приштина" сложили да примене анекс о спровођењу европског предлога о Косову и Метохији, послије састанка у Охриду.

Борељ је то рекао послије дванаесточасовних разговора Београда и "Приштине".

Борељ је рекао да је "циљ био да се "Приштина" и Београд договоре како да спроведу споразум прихваћен на прошлом састанку у Бриселу".

- Договор је постигнут крајем фебруара, а данас смо разговарали како да буде примијењен. То значи практичан примјер шта треба да буде урађено, када, како и ко треба да уради - рекао је Борељ.

Борељ је истакао да су стране посвећене "имплементацији свих обавеза".

Вучић у већој послушности ЕУ у распадању него сопственој држави и народу чију је позицију Председника узурпрао / Фото: Вирџинија Мајо, АП


- Преговори су били јако тешки, састајали смо се у различитим форматима. Ради реализације члана 7, Приштина се сложила да одмах спроведе аранжмане и гаранције како би се обезбедила нека самоуправа за Србе - каже Борељ.

Истакао је и да су се обе стране сложиле и о декларацији о несталима, које је, како је рекао, хитно питање.

- "Приштина" није била флексибилна, а Београд је изјавио да неће потписати, па смо дали неколико креативних предлога што се тиче потписивања. Анекс и споразум се сматрају прихваћеним, а текст ће бити објављен у саопштењу Службе за спољне послове ЕУ - рекао је шеф дипломатије ЕУ.

Споразум који Борељ помиње а чија је садржина нешто раније објављена, прецизно предвиђа да српска страна Косово и Метохију посматра као "независну државу" и да се одриче своје територије! Александар Вучић је то у фебруару прихватио а сада се и обавезао на спровођење тог "предлога"!

Да се ради о де-факто признању сепаратиста са територије Косова и Метохије као "државе", појаснио је и Аљбин Курти на одличном српском језику:


Да је дефинитивно реч о издаји Косова и Метохије, за КМ новине је објаснио и др правних наука, универзитетски професор Историје права, Зоран Чворовић:

"Пошто је Анекс саставни део Споразума, његовим прихватањем је потврђено и прихватање целог Споразума. Према Бечкој конвенцији уговорне стране се могу споразумети да свој пристанак на споразум дају и у некој другој форми, а не само потписом".

Тако је прича с непотписивањем споразума само мамац за лаковерне и лаике тврди тврди саговорник КМ новина.

"У овом случају стране свој пристанак на Споразум дају кроз примену Споразума према мапи о имплементацију коју су данас договорили. Пошто процес приступања Србије Европској унији служи као средство притиска на Србију да се одрекне Косова и Метохије, Споразум са Анексом ће следеће недеље усвојити Савет ЕУ и његова примена ће постати обавезујућа за Србију и тзв. Косово преко механизма евроинтеграција" додао је он.


* * *

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине