Вести:

петак, 3. фебруар 2023.

Сепаратистичке власти донеле нову одлуку о додатном одузимању земљишта Србима ради изградње базе

петак, 3. фебруар 2023. | Уреднички колегијум 0

Сепаратистичке власти донеле нову одлуку о додатном одузимању земљишта Србима ради изградње базе Такозвана "влада"  албанских сепаратиста са  Kосова и Метохије, донела је одлуку о експропријацији земљишта на територији општина Лепосавић и Зубин Поток.
Танјуг/СТР 

Након што је 16. јануара донета одлука о експропријацији земљишта у Дрену и Лешку, углавном у власништву локалних Срба, сада је донета нова одлука о проширењу узурпиране површине.

Само петнаест дана након одлуке, у селу Дрен, јуче су почели радови, где је планирана изградња тзв. станице "пограничне полиције".

Раднике који су изводили радове, обезбеђивала је тзв. "косовска полиција", а по уочавању тешке механизације и оклопњака на том месту су се у знак протеста окупили мештани и власници парцела.

Такође је донета одлука о даљем разматрању захтева за експропријацију непокретности од јавног интереса, која је неопходна за реализацију "Инфраструктурних пројеката од јавног интереса" у катастарским зонама: Вељи Брег, Шаљска Бистрица, Дрен, Лешак и Kошутово, општина Лепосавић и катастарским зонама Брњаку, Зубином Потоку, Бању и Горњем Јасеновику.

Узурпирана земља у власништву Срба















Из Европскеуније је, поводом почетка радова лицемерно речено, „да их брину активности на тој локацији“.

„Важно је напоменути да процес експропријације, према косовском закону, захтева период за јавне консултације и могућност за погођене грађане да оспоравају било коју одлуку о експропријацији на суду пре него што било која одлука о експропријацији постане коначна“, наведено је у саопштењу Kанцеларије ЕУ.

ЕУ је апеловала на "владу" косовских сепаратиста да се испоштује „одговарајући процес и да се права власника имовине у потпуности поштују“.





* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине