Вести:

недеља, 19. фебруар 2023.

Вукашиновићу, кога Вучићев режим најсуровије гони, потребна подршка како би избегао затвор! (ВИДЕО)

недеља, 19. фебруар 2023. | Уреднички колегијум 0

Случај политичког прогона Слободана Бобе Вукашиновића, коме чак ни "алтернативни" и "независни" медији нису посветили довољно пажње како би му под лупом јавности пружили подршку коју заслужује, ушао је у најтежу фазу до сада.

Случај политичког прогона Слободана Бобе Вукашиновића, коме чак ни".  #Slobodan #Boba #Vukašinović #Režim #Progon #Vučić #Zatvor #KMnovine #vesti
Слободан Вукашиновић са сином / Фото: приватна архива


Вукашиновић је исцрпљен, здравствени проблеми изазвани политичким прогоном, тортуром и малтретирањем, како физичким тако и психичким, низом одлука и потеза власти и правосуђа које је у потпуности под контролом режима Александра Вучића, напредују. То му значајно отежава живот и лоше утиче на његову радну способност што се неповољно одражава на ионако лошу економску ситуацију у којој се налази.

Финансијски Вукашиновић је одавно исцрпљен а тиме и без икакве моћи и могућности да се бори за своја основна права и праведан третман Судова према њему.

Услед свега овога Суд је, будући без притиска јавности да ради и своју делатност обавља по закону и праву, донео неосновану одлуку о затворској казни а све на основу невешто и аматерски подметнутих оптужби.

Вукашиновић данас нема никога осим народ који је одбио да изда.

Наиме, након што је организовао неколико успешних протеста у свом крају, група људи га је позвала да уђе у њихов ауто. Врло брзо је постало јасно да се ради о људима који "обављају посао" за рачун диктатора Вучића. Пред њега су ставили папир и оловку. "Шта с тим" питао је Вукашиновић а они су му кратко рекли "напиши цифру". У кратком разговору њему је саопштено да треба да напише цифру у висини новчане суме која ће му бити довољна да се повуче и да више не организује никакав протест. Наравно, наставили су његови саговорници, неко од учесника протеста ће проћи јако лоше за наук другима а тебе то неће да се тиче.

Поносан и праведан, Вукашиновић је одгурнуо блок и руком се лупио по образу "ово није на продају"!

Од тог дана његов живот се претворио у пакао. Данас му прети затворска казна у трајању од четири године што га је, будући потпуно незаслужено и реваншистички донета, довело до потпуног психичког слома.

Ипак, појавила се могућност да Слободан избегне неправду и тортуру која му је намењена, односно да буде ослобођен, тако што се храбри адвокат, изузетно компетентан за ову врсту процеса а који му је раније већ помогао, изјаснио да је спреман да га брани! Поменути адвокат заслужан је што Слободан Вукашиновић није отишао на издржавање казне 20.12.2022.

Трошкови одбране у висини од око 60 хиљада динара (500 евра) су нешто што Слободан не може сам да плати.

У најмању руку је заслужио да свако учини колико може и помогне му да одбрани себе и своје достојанство онако како је бранио до сада, док је то могао сам, али и онако како је бранио друге одбијајући да узме новац а друге препусти тортури.

Све уплате и фактура из адвокатске канцеларије биће јавно објављени, ради транспарентности.

Средства се могу уплатити на следеће начине:

- Пост Нетом на бр. тел: 060/355-70-73, Слободан Вукашиновић

- Moneygram

- остале трансфер апликације

Не дозволимо да режим врши репресију над онима који су устали да заштите све нас од тог режима!

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО 



* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине