Вести:

четвртак, 12. јануар 2023.

Захарова питала зашто УН не дозвољaвају Србима да врaте део војске и полиције на КиМ

четвртак, 12. јануар 2023. | Уреднички колегијум 0

Захарова питала зашто УН не дозвољавају Србима да врате део војске и полиције на КиМ Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова позвала је Секретаријат УН да обрати пажњу на одбацивање захтева Владе Србије о повратку српске војске и полиције на Kосово који је у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН.

#Марија #Захарова #Русија #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti
Марија Захарова / Архива



- Зашто секретаријат УН, који је толико активан у вези ситуације у Украјини, не жели да на састанцима цитира и чита резолуцију 1244, позивајући одговарајуће снаге да је спроведу? Ово је документ за све, само треба скренути пажњу на то - рекла је Захарова на редовној конференцији за медије, преносе РИА Новости.

Прошле недеље KФОР 
је негативно одговорио на захтев о повратку српске војске и полиције на Kосово  Метохије те истакао да је "случајно" тај негативни одговор уручен баш на Бадњи дан.

Представници Kомисије за спровођење Војно-техничког споразума Генералштаба Војске Србије преузели су на Бадње вече, у 19.00 часова, на административном прелазу Мердаре од представника KФОР-а одговор на захтев за повратак до 1.000 припадника Војске Србије и полиције Србије на простор Kосова и Метохије.

(РИА)



* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине