Вести:

среда, 28. децембар 2022.

И код Мердара барикаде у знак подршке Србима на КиМ - хапси их полиција Србије

среда, 28. децембар 2022. | Уреднички колегијум 0

И код Мердара барикаде у знак подршке Србима на КиМ - хапси их полиција Србија Група од двадесетак људи, међу којима има и прогнаних са Косова и Метохије али и мештана Мердара, блокирала је вечерас административни прелаз Мердаре у знак подршке Србима са Косова и Метохије.

И код Мердара барикаде у знак подршке Србима на КиМ - хапси их полиција Србијe

Медији преносе да је тај административни прелаз блокиран из правца централне камионском приколицом и тракторима који су паркирани на путу.

Саобраћај се не одвија ни са једне стране административне линије па су се формирале километарске колоне возила и из правца Косова и Метохије и ка јужној српској покрајини.

Окупљени носе српске заставе, и истичу да намеравају да остану ту до даљњег.


У видео преносу са барикада код Мердара могу се чути и приче тамошњих Срба као и њихова угроженост од екстремиста из редова албанске заједница са КиМ као и небрига српског МУП-а да им обезбеди основну сигурност и тако омогући наставак живота на том простору који албански шовинисти сматрају правцем развоја "етничке" односно Велике Албаније. Са правом се питамо, није ли управо то разлог зашто су препуштени немилости шиптарских екстремиста јер је већ дуже време очигледна намера Александра Вучића да Шиптарима помогне баш у том смеру.

 ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: 

Да ту има истине показује и вест коју је објавио портал ВасељенскаТВ да је у току хапшење Срба који протестују против шиптарског насиља и претњи над њиховим народом на КиМ.

Српска полиција је у почетку запретила хапшењем Срба који су направили барикаде на Мердару уколико се не испуни захтев полиције да та барикада буде уклоњена!


За сада је привеедена једна особа а окупљени су најавили да неће одступити док не пусте ухапшеног Србина.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине