Вести:

уторак, 16. август 2022.

Срђану Жунићу одређен притвор од 48 сати - Вучић жели да га склони са улице! (ВИДЕО)

уторак, 16. август 2022. | Уреднички колегијум 0

Срђану Жунићу одређен притвор од 48 сати - Вучић жели да га склони са улице! (ВИДЕО)

Срђану Жунићу одређен притвор од 48 сати, можда буде и продужен.

Срђану Жунићу одређен притвор од 48 сати - Вучић жели да га склони са улице! (ВИДЕО)

Жунићу се ставља на терет да је на Фејсбуку "лајвом угрозио сигурности Председника Републике Србије" када се укључио уживо а у коме је рекао да је спреман да заштити своју породицу с обзиром на последње нападе режима у које спада и покушај избацивања његове породице на улицу.

Међу окупљенима који су дошли да Жунићу пруже подршку, било је и оних који су се присетили тога да је то исто Вучић јавно говорио па нико није прозвао због одговорности.

Овде заправо и нема повода да Жунић буде кривично гоњен већ је употребљена прилика да се он политички прогони, и као један од најупорнијих и најистрајнијих а непоткупљивих противника криминалног режима Александра Вучића. Као такав он мора да буде уклоњен из јавног живота и са друштвених мрежа где једино има могућност да нешто каже јер је блокиран у свим медијима.


Заједничко је мишљење да Вучић жели да склони Жунића са улице јер се приближава сптембар и заказана геј-парада, лажни рат са шиптарским сепаратистима, због чега режим Жунићу не сме да дозволи било какав иступ у јавности па чак ни преко друштвених мрежа.



Жунић у знак протеста штрајкује глађу, одбија да узима храну и воду те је његово здравствено стање теже него јуче навео је његов адвокат али додао да се "добро држи, имајући у виду какве су околности".

За сутра у 9.30 часова ујутру заказано је ново саслушање које ће бити одржано у Првом основном јавном тужилаштву у Катанићевој број 15. Са странице УНС-а (Уједињеног народа Србије) позивају да се што више људи окупи како би Жунићу пружили подршку у политичком прогону који трпи од режима Александра Вучића.

 
* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине