Вести:

среда, 3. август 2022.

Михајло Т. Макић о својој књизи о подметнутом и штетном делу Резолуције 1244

среда, 3. август 2022. | Уреднички колегијум 0

Михајло Т. Макић о својој књизи о подметнутом и штетном делу Резолуције 1244

Судија у пензији, Михајло Т. Макић, за телевизију "Палма плус" говори о књизи у којој детаљно објашњава који је део у Резолуцији 1244 подметнут мимо договора.

Михајло Т. Макић о својој књизи о подметнутом и штетном делу Резолуције 1244

Књига чији је Макић аутор "Тајна шифра С/1999/648 у Резолуцији СБ УН 1244" изузетно је важна из више разлога а нарочито јер Макић проблем сагледава са аспекта искусног правника. Подметање такозваног "споразума из Рамбујеа" преставља фрапантно кршење међународног права на штету Србије јер пре свега такав споразум никада није склопљен!

Ради се предлогу споразума који је Србија одбила на преговорима који су у Рамбујеу требали да буду вођени између шиптарских сепаратиста и представнике тадашње државе СР Југославије. Форма споразума од објективних домаћих и страних аналитичара оцењен је чак много гором него што је то био ултиматум Аустро-угарске склопљен тако да буде одбијен како би се створио повод да рат буде започет.

И тадашњи ултиматум и каснији предлог "споразума" из Рамбујеа склопљени су тако да их ни једна иоле суверена земља не би прихватила а то са циљем - да буду одбијени како би се пружио повод за рат, што се у оба наврата и догодило.


Мимо договора који су у Београду 3. јуна 1999. године потписали тадашњи председник Слободан Милошевић, руски представник Виктор Черномидин и као представник агресора, Марти Ахтисари, а уз тај документ, француски дипломата и шпијун Ален Дежаме је сутрадан поднео Кофију Анану и потурио као већ раније склопљен споразум из Рамбујеа, у форми која је понижавајућа и крајње штетна по највише националне интересе Србије, и то бива прихваћено.

Макић такође говори о томе шта нам је чинити, како указати свету на подметачину и неутралисати оно што се може, и већ се злоупотребљава против нас, како би се очувао правни поредак а тиме и интереси Србије на Косову и Метохији.

КМ новине са поносом истичу да је књига настала као продукт Фељтона писаног за наш портал где је Макић маестрално разложио проблем и као такав га по први пут представио домаћој јавности на тај начин што редакцији причињава огромно задовољство и чини нас веома поносним!

Цео фељтон можете прочитати на следећим линковима:


ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

Михајло Макић је рођен у селу Горње Кусце код Гњилана. Похађао је гимназију у оближњем Гњилану а дипломирао на Правном факултету у Нишу. Био запослен у органима управе у Гњилану а одо 1984. до 2018. радио као судија и председник Општинског суда у Деспотовцу где и данас живи.

Активно се бави писањем хроника, студија и истраживачким радом и пре него што је ова књига изашла из штампе, већ је почео рад на другим, обимнијим и исто тако од великог значаја.

Књигу можете наручити телефоном на број: 062 58 58 06

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине