Вести:

субота, 11. јун 2022.

Зоран Влашковић: Шолц кренуо путем Хитлера

субота, 11. јун 2022. | Уреднички колегијум 0

Зоран Влашковић: Шолц кренуо путем Хитлера

Шта је показала посета немачког канцелара Приштини и Београду.

Зоран Влашковић: Шолц кренуо путем Хитлера
Олаф Шолц

  • Откуд право, пораженој фашистичкој Немачкој, Олафу Шолцу, да кроји границе земљи Србији, која је била на страни победника у оба светска рата.
  • Шолц опаснији од Хитлера јер гази Р -1244, Повељу ОУН, Бечку конвенцију о диплоатији, Хелсиншки споразум из 1975. године...

Пише: Зоран ВлашковићПосета немачког канцелара Олафа Шолца Београду и Приштини 10. јуна, показала је Немачки повратак фашизаму, оном Хетлеровом фашизму који је газио, рушио и ниподаштавао међународне договоре које је сам потписивао.

Шолц је опаснији од Хитлера јер је, својим говором у Приштини и Београду, погазио Р - 1244, Повељу ОУН, Бечку конвенцију о дипломатији из 1961, Хелсиншки споразум од 1975. начела ОЕБС–а која се заснивају на Декалогу Хелсиншког споразума, погазио је Устав суверене државе Србије...

На конференцији за новинаре у Приштини смо први пут чули како Шолц тражи међусобно признање између Београда и Приштине, а да при том није поменуо важећу Резолуцију СБ ОУН 1244 која јасно каже да је Косово под суверенитетом државе Србије. Но, за Шолца и Немачку који су кренули Хитлеровим путем, та документа и споразуми нису битни.


Зоран-Влашковић-Шолц-кренуо-путем-Хитлера-Zoran-Vlašković-Šolc-krenuo-putem-Hitlera #Zoran_Vlašković #Olaf_Šolc #Nemačka #Nacizam #fašizam #Zlo #Kosovo #Metohija #Srbija
Немачка се тридесетих година прошлог века уздигла до највеће светске силе а после крвавог трага који је заувек оставила за собом, сурвала се на само дно људске цивилизације. Но, то им не смета да и даље држе лекције другима. Очигледно да пад нацистичке политике мора да буде много страшнији и дубљи.

Целокупна светска академска заједница учи: "насиље било да је онo правно или физичко је институционализовано оруђе у вођењу спољне и унутрашње политике код фашизма".

И Немачка је баш на основу тог фашизма успоставила амбасаду у Приштини, при том кршећи суверену државу Србију.


Сада канцелар Олаф Шолц не признаје ниједан међународни документ, споразум ниту Устав суверене државе Србије већ је кренуо Хитлеровим путем фашиста да кроји границе суверених земаља које су су биле најотвореније против фашизма.

Прошлогодишња парада у Берлину показала је да је нацистичка политика у Немачкој и данас жива исто као пред Други светски рат. А то значи да нема кајања за почињене злочине од којих многи спадају у најстрашније које памти људски род већ напротив, спрема се нови талас разарања света. то мора да буде спречено.

Да подсетимо да jе Хитлер згазио пакт о ненападању Немачке и Велике Британије, Декларацију о миру, који су потписали Хитлер и Чембрлен (премијер Велике Британије), 30. септембра 1938. године.

Зоран-Влашковић-Шолц-кренуо-путем-Хитлера-Zoran-Vlašković-Šolc-krenuo-putem-Hitlera #Zoran_Vlašković #Olaf_Šolc #Nemačka #Nacizam #fašizam #Zlo #Kosovo #Metohija #Srbija
Хитлер је погазио и потписану Декларацију о миру са Француском, председником француске владе Деладјеом, 6. децембра 1938. године.

Хитлер је погазио и пакт о ненападању између Немачке и Совјетског Савеза 23. августа 1939. године, Рибентроп – Молотов.

Како је Хитлер газио те споразуме, ево данас, после толико деценија од немачког зла, фашизма, који је убио више од 65.000.000 милиона људи у свету, немачки фашизам у канцелару Шолцу увелико се повампирује.

Опет Немци газе у руше споразуме и међународна документа али и Устав суверене државе Србије.


Зоран-Влашковић-Шолц-кренуо-путем-Хитлера-Zoran-Vlašković-Šolc-krenuo-putem-Hitlera #Zoran_Vlašković #Olaf_Šolc #Nemačka #Nacizam #fašizam #Zlo #Kosovo #Metohija #Srbija

Канцелар Шолц је на децидиран и оштар начин тражио од Србије да уведе санкције Русији.

Откуд право фашисти Шолцу да се меша у унутрашње стари једне суверене земље која није ни чланица ЕУ ни НАТО?

Право налази у свом опредељењу за фашизам и доминацији над другим сувереним земљама. Фашисту Шолца треба зауставити на време. 
 author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.

НАПОМЕНА: Редакција КМ Новина стоји иза сваке написане речи новинарa Зорана Влашковића. Подршка фашизму је данас, као и време његовог настанка, подједнако злокобна и свет се мора одлучно изборити са сваким отвореним иступом те врсте!

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама. 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.comПратите нас на Facebook, Twiter или InstagramИзвор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.