Вести:

уторак, 14. јун 2022.

Орбан: Сорош je ратни хушкач који жели да уновчи рат

уторак, 14. јун 2022. | Уреднички колегијум 0

Орбан: Сорош je ратни хушкач који жели да уновчи рат

Мађарски премијер Виктор Орбан уврстио је милијардера финансијера Џорџа Сороша међу „ратне хушкаче“ у Украјини.

Орбан-Сорош-je-ратни-хушкач-који-жели-да-уновчи-рат-Orban-Soroš-je-ratni-huškač-koji-želi-da-unovči-rat-


У интервјуу за радио “Кошут”, Орбан је рекао да ће само мир обуздати инфлацију и спасити економију од даљих шокова, али је навео да Украјина има „право да се брани“.

Такође је рекао да је Мађарска сада практично једина земља која жели мир. Заиста, Будимпешта је, за разлику од већине других европских престоница, одбила да пошаље оружје УК
„Морамо финансирати мир, а не рат“, објаснио је Орбан.


Међутим, он је нагласио да има људи који су заинтересовани да се сукоб продужи.

„Сада је сасвим очигледно да постоје пословни кругови који су заинтересовани за овај рат. Џорџ Сорош их симболизује. Он отворено говори о потреби продужења рата. То су ратни хушкачи који желе да уновче рат“, рекао је мађарски премијер и додао да такви „хушкачи“ треба да одговарају.

Прошлог месеца, говорећи на Светском економском форуму у Давосу, Сорош је рекао да је руска војна операција у Украјини „можда почетак Трећег светског рата и да га наша цивилизација можда неће преживети“. Такође је рекао да је „најбољи и можда једини начин да сачувамо нашу цивилизацију да победимо Путина што је пре могуће“.

Орбан-Сорош-je-ратни-хушкач-који-жели-да-уновчи-рат-Orban-Soroš-je-ratni-huškač-koji-želi-da-unovči-rat-
Џорџ Сорош, финансијер зла у свету. Агент сатане, како га је баш ирбан назвао.


Орбан је 2017. године Џорџа Сороша назвао "агентом Сатане". Мађарска влада је тада Сорошу забранила улазак у ту земљу.

Орбан је одавно један од најжешћих критичара Сороша. Мађарски премијер је 2020. године назвао милијардера „најкорумпиранијим човеком на свету“ који на свом платном списку има „дугачку листу политичара, новинара, судија, бирократа и политичких агитатора који се маскирају као чланови организација цивилног друштва“.

Орбан и Сорош су такође 2017. разменили оштре примедбе. Орбан је оптужио Сороша да је покушао да уништи Мађарску, а Сорош је заузврат устрвдио да Орбанова влада „угњетава људе више него током совјетске окупације“.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама. 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.comПратите нас на Facebook, Twiter или InstagramИзвор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.