https://1.bp.blogspot.com/-mlNCiaaJGtw/YBljytHAOqI/AAAAAAAAEK8/HNNDuRfgNkoowVRPiBJBwUFeeUTO8ExZACLcBGAsYHQ/s468/%25D0%25B2%25D0%25B8%25D0%25B4%25D0%25B5%25D0%25BE-%25D0%25BE%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25B0.gif
Вести:

понедељак, 13. јун 2022.

Алексић: ''Српска листа'' на Kосову, као продужена рука власти у Београду, терорише Србе

понедељак, 13. јун 2022. | Уреднички колегијум 0

Алексић: 'Српска листа на Kосову, као продужена рука власти у Београду, терорише Србе

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је у Грачаници да Српска листа на Kосову као продужена рука власти у Београду држи Србе као таоце и да их рекетира, уцењује и прети им.

Алексић-Српска-листа-на-Kосову-kао-продужена-рука-власти-у-Београду-терорише-Србе-Aleksić-Srpska-lista-na-Кosovu-kao-produžena-ruka-vlasti-u-Beogradu-teroriše-Srbe-
Мирослав Алексић

Алексић је оценио и да се Српска листа понаша као власник целог нашег народа на Kосову, пренела је Народна странка.

Рекао је да ће "Народна странка заштитити наш народ на Kосову и Метохији" и да ће се борити за решавање његових проблема и у Скупштини Србије.

Нагласио је да "Срби морају имати право на избор и слободну реч".

"Срамно је што су изложени притисцима и својих сународника, као да некоме није довољно што су Срби већ 20 година изложени притисцима Албанаца", рекао је Алексић у разговору са Србима са Kосова.

Навео да је Народна странка формирала своје одборе у Гњилану, Kосовској Kаменици, Витини и у Новом Брду.

"Сви људи са којима смо разговарали су навели да им највећи проблем представља Српска листа, која им узима део плате, а висина социјалне помоћи зависи од тога колико су гласова обезбедили за Српску листу", рекао је он.

Алексић, који је разговарао са Србима и у Липљану и Kосовском поморављу, најавио је да ће посланици Народне странке посетити сва места у којима живе Срби.


Алексић-Српска-листа-на-Kосову-kао-продужена-рука-власти-у-Београду-терорише-Србе-Aleksić-Srpska-lista-na-Кosovu-kao-produžena-ruka-vlasti-u-Beogradu-teroriše-Srbe-

Рекао је и да ће заступати њихове интересе у републичком парламенту и износити све проблеме са којима се суочавају.

"О тим проблемима се годинама ћути због страха који шири Српска листа"
, рекао је Алексић.

Члан Председништва Народне странке задужен за Kосово Жарко Ристић рекао је да ће у Kосовском поморављу бити отворена канцеларија странке у којој ће грађани моћи да добију сву потребну помоћ и информације.

Рекао је да ће Народна странка у наредном периоду основати одборе и у централном делу Kосова.

"Грађани Србије на Kосову и Метохији за Народну странку имају исти значај као и грађани у осталим деловима Србије", навео је Ристић.

Ристић је додао да случај Ивице Ђурђића из Витине најбоље показује однос Српске листе према нашем народу.

"Ђурђић је отац петоро деце и већ недељама штрајкује са породицом и блокира општину да би се изборио за елементарна права која му припадају, пошто је и њему и члановима породице укинута социјална помоћ само зато што је одбио да обезбеђује гласове за Српску листу и одбио јој послушност", рекао је он.

Нагласио је да је недопустив такав однос.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама. 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.comПратите нас на Facebook, Twiter или InstagramИзвор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.