Вести:

уторак, 10. мај 2022.

Шиптарски сепаратисти забрањују пријатељство са Србима јер онда ''можда не би употребили силу''

уторак, 10. мај 2022. | КМ новине 0

Шиптарски сепаратисти забрањују пријатељство са Србима јер онда ''можда не би употребили силу''

Припадницима такозваних "војске" косовских сепаратиста, сугерише се да не разговарају са локалним Србима јер би могли да развију емпатију према њима и можда не би употребили силу када би им било наређено из сепаратистичког центра у Приштини.

Шиптарски сепаратисти забрањују пријатељство са Србима јер онда ''можда не би употребили силу''



Провокације против локалних Срба и вештачко стварање тензија главни су мотиви сепаратистичких квази-институција на КиМ које све чешће на север покрајине шаљу припаднике тзв. "косовских безбедносних снага" пише некада реномирни а данас про-режимски лист Политика. Зато је потребно рашчланити лаж од истине у овом тексту од значаја не само за Србе на КиМ, што ће КМ новине овде урадити.

Тако овај лист, тачније новинар Дејан Спаловић, пише како кршећи све потписане споразуме, уз прећутну сагласност политичког Запада, покушава се да се створи слика да су једини проблеми корупција и криминал на северу покрајине и да је легитимно послати полицијске специјалце који би, осим Срба, „хапсили” и српско брашно, уље, кондиторске производе и лекове.

Наравно, као и други режимски медији и он избегава да отворено каже како је за оснивање и подизање милитантних група косовских сепаратиста, заправо најодговорнији Александар Вучић. Он је створио и управља свим активностима сепаратистичке странке "Српска листа" која је директно омогућила стварање ове наизглед војске и њено подизање на највиши ниво.

ЕКСКЛУЗИВНО: Вучићеви људи из ''Српске'' већ годинама стварају ''војску Косова''!


Насупрот томе новинар Политике пише хвалоспеве и стаје у одбрану управо најодговорнијег за то што се дешава, Александра Вучића и додаје како је "у свом обраћању нацији у петак, 6. маја, скренуо пажњу да се на северу Косова, упркос потписаним споразумима, често налазе возила и припадници КБС-а. Осврнуо се на документ и обећање које је некадашњи председник привремених институција Хашим Тачи својевремено дао НАТО-у – да КБС неће да одлази на север без испуњена два услова: да постоје сагласност четири градоначелника општина на северу и дозвола команданта Кфора. „Погледајте, ово је оно што је потписао Тачи, да се КБС неће појављивати на северу Косова. Тражили су и сагласност четири градоначелника и НАТО. Ово су фотографије од јуче или прекјуче... Возило са таблицама КБС у Северној Митровици. Нису добили сагласност ниједног градоначелника са севера Косова. Крше све споразуме које су потписали. Баш их брига за НАТО, за потписане споразуме, иду да провоцирају Србе како би изазвали инциденте”, нагласио је том приликом председник Србије" пише овај новинар за кога се пре може рећи квази-новинар.

Шиптарски сепаратисти забрањују пријатељство са Србима јер онда ''можда не би употребили силу''

Дакле, једини "гарант" за очување безбедности Срба на Косову и Метохији било је, обратите пажњу још једном - обећање Хашима Тачија! Ако постоји било шта слично што је потписано, зашто никада није показано српској јавности? Није из два разлога, или је потписано нешто много горе од тога или није уопште стављен потпис на тако нешто, а можда су у питању оба - потписано је нешто много горе али не и било какве гаранције за Србе.

Тако да не само да "обећање", нити било каква реч која није правно формулисана и потписана у политици нема апсолутно никакав значај нити било кога обавезује, већ се ради о речи коју је дао један од најкрволочнијих вође терористичке "УЋК", ратни зликовац Хашим Тачи. Чак је толико окрвавио руке да су Рамуша Харадинаја извукли из Хага неколико пута без последица, док се Хашим Тачи већ дуже време налази чак у НАТО суду у Хагу. То је била сва гаранција за Србе на северу покрајине којом се задовољио Александар ВУчић, притом не затраживши ништа за Србе јужно од реке Ибар који су много бројнији! 

Шиптарски сепаратисти забрањују пријатељство са Србима јер онда ''можда не би употребили силу''




Вучић је затим прокоментарисао и Куртијеву изјаву о већем броју војних база у копненој зони безбедности, наводећи да ове базе постоје већ 23 године и да се ту ништа није променило. „Оптужују Србију да ће да нападне Косово тобож, или не знам шта ћемо да радимо, а возикају се по северу Косова и баш их брига јер никоме не одговарају”, рекао је Вучић. То је још један доказ да заправо нити је шта потписано, нити је Србија под Вучићем задржала било какав ауторитет већ је дигла руке од Косова и Метохије те Шиптари и немају коме да одговарају јер су сви други њихови "савезници", барем док ратју против Срба.

Ово је потврдио и Вучић рекавши да се сваки инцидент и напад на Србе документује и додаје да је српска позиција недовољно снажна и јака „зато што смо прилично усамљени у овој политичкој арени”. „Немамо коме шта да кажемо, зато што су сви на другој страни”. Ако је ово тачно а јесте, то онда значи да је Србија под Вучићем одустала од надлежности над својом државом и делом територије који јој по сваком праву припада, и припада једино Србији а то је КиМ, што знамо из Вучићевог пензионисања припадника српског МУП-а, гашења Цивилне заштите, Судства, међународне телефоније и додељивањем засебног броја и укупним интегрисањем свих тих капацитета у систем шиптарских сепаратиста коме сада служе ево, већ скоро 10 година. Коме онда Шиптари да одговарају? Наравно, никоме, али зато знамо ко је за то одговоран.

Вучићев човек, повереник СНС-а, на заклетви ''војске Косова'' (ВИДЕО)


Наводно је и командант Кфора, мађарски бригадни генерал Ференц Кајари, изјавио како су потребне његове гаранције за кретање наоружаних шиптарских војника севером КиМ док истовремено КФОР ничим не реагује на чињеницу да је на чело те "војске" постављен Башким Јашари који има богат криминални досије. У строго поверљивој „Белој књизи” Кфора и НАТО-а о организованом криминалу, Јашари се доводи у везу са шверцом дроге и наоружања, рекетирањем и организовањем проституције. Њихово ћутање на све то јасно говори ко чију подршку ужива и у каквом су положају Срби данас.

Шиптарске снаге јачају и то захваљујући најпре Вучићевим најчвршћим "савезницима". Наоружање добијају и обучавају се у Турској, Немачкој и Хрватској, у међувремену је добио озбиљне менторе из Велике Британије. Према незваничним информацијама „Политике”, Лондон је уз сагласност Вашингтона добио у надлежност да обучава и усмерава КБС. Тврди се да су преко инструкција из Лондона, припадници КБС добили „зелено светло” да иду на север Косова, јер су нађени прихватљиви разлози, као што је борба против корупције или организованог криминала. То је, иначе, слична матрица која се примењује и у Републици Српској. Да би заобишли Резолуцију СБ УН 1244, наоружање добијају припадници британског елитног одреда гурки, које ће за коју годину бити поклоњено КБС-у. Планови које су направили британски официри се односе на развој КБС-а у наредних десет година када би ова формација и званично постала војска. Направљени су оперативни планови за деловање, како упасти на север Косова и у року од најдуже 24 часа затворити, како наводе у посебном документу, „границе” Косова према Србији.

Није случајно што су од доласка Британаца упади специјалних јединица на север Косова постали нормални и све што раде је одавно у књигама начина рада озбиљних војски. Наиме, тиме што су стално на северу треба да се створи утисак да је нормално да они тамо буду, иако је то кршење споразума. С друге стране, употреба оружја се наглашава као пожељна и сугерише се припадницима КБС-а да никако не разговарају са локалним Србима јер би на тај начин могли да развију емпатију према локалном становништву и можда не би употребили силу када би им то било наређено из Приштине.


Британци пуцали на Србе заједно са ОВК!


"Политика" свакако неће али КМ новине постављају питање како то да Британци, по злу познати, имају право и имају интересе да се мешају и форсирају нападе на Србе на КиМ док "Београд не може да се меша"? Просто, Београд, односно режим Александра Вучића који и опстаје захваљујући издаји Косова и Метохије и српских националних интереса, то не жели и свесно пристаје управо на овакав сценарио прањем руку од сопствене кривице кукумавчењем на телевизији.

Народни посланик Милован Дрецун каже да ситуација није нимало наивна. За „Политику” наводи да је био примећен њихов боравак и у минулом периоду, али да тада, додуше, нису ишли са возилима КБС-а, били су у цивилној одећи и вероватно су тада имали акције обавештајно-извиђачког карактера.


„Ово је једна од најтежих провокација, због тога што они не би смели никако, без сагласности председника четири општине са севера и одобрења команданта Кфора, да буду тамо. Они на овај начин демонстрирају силу и да се неће придржавати никаквих договора Приштине и НАТО-а, везаних за Бриселски споразум и могу у сваком тренутку да се појаве. Није реч само о провокацијама, већ о смишљеној кампањи навикавања свих на присуство КБС-а и то може да указује да дугорочно имају циљ да овладају севером Косова. Пролазак возила КБС-а може да изазове инциденте и локални Срби могу да реагују”, каже Дрецун који је и те како познат као човек који се одавно продао режиму. Но, остаће упамћен како је у једној интернет емисији а пред само озваничење уласка у круг слугерана Вучићевог режима, терористе УЋК по први пут назвао "герилском војском" и објаснио како је то била "герилска војска" чиме их је аболирао од саме суштине коју је сам више пута до тада обрађивао кроз злочине које су вршили као терористи, не герилци. Ни данас није боље, напротив.

Шиптарски сепаратисти забрањују пријатељство са Србима јер онда ''можда не би употребили силу''

Дрецун као папага понавља фразу како то "не би смели без сагласности председника четири општине са севера и одобрења команданта КФОР-а". Суштина је у томе да су "градоначелници" употребом физичке силе Вучићевог режима, силних јединица Жандармерије, претњи и уцена губитком посла и других законских права од стране власти у Београду, постављени не само мимо воље народа већ и упркос бојкоту шиптарских квази-избора! Такви љигавци од уди сигурно неће ни бити у стању, ни хтети да се на било који начин супротставе Шиптарима па ни да војно крену на Србе на Косову и Метохији. Дрецун о томе неће рећи ни реч.

Он додаје да је сада проблематично што КФОР о свему томе ћути, када је председник републике показао оне фотографије што је необорив доказ да су били тамо. То мора да се разјасни, јер шта можемо да очекујемо следећи пут, пита се Дрецун и додаје – да ли неко нас припрема да ће на северу Косова бити колона возила КБС-а без потребне сагласности.

Председник Србије, Александар Вучић, је показао фотографије из простог разлога јер после свега потписаног и издаје КиМ заокружене у Бриселу, само то и може - да се слика, народски речено. Жалосна стаје само судбина српског народа на КиМ.

Против кога се наоружавају офанзивним системима

Приметно је последњих месеци да Приштина покушава на све начине да набави доста нових система наоружања. Реч је махом о офанзивном оружју чиме се може закључити да имају агресивне планове на северу Космета, где покушавају да стационирају што већи број људи као вид застрашивања. „Они су направили маску и преко такозване граничне полиције формирали су некакве интервентне јединице, а у њима су припадници специјалних полицијских снага. Формација која треба да представља некакву будућу војску Косова већ је интегрисана на неки начин у НАТО структуре, зато што учествују у војним вежбама и обучавају их НАТО инструктори. Уз то добијају и модерно оружје из појединих НАТО држава”, наводи Дрецун. Када се све то види, као и начин обуке КБС-а, може се закључити да се обучавају и спремају за рат, а Дрецун пита против кога ће да ратују – против Албаније? Против Северне Македоније? Против Србије? „То не могу и онда је јасно да је њихов циљ да насилно ставе север Косова под контролу, али то не могу да ураде са постојећим специјалним полицијским јединицама”, истиче Милован Дрецун.


Војска Албанија на вежбама у околини Косовске Митровице ''у трци за превласт'' (ФОТО)


Милован Дрецун и овде штити заправо шиптарске интересе. Наиме, на Косову и Метохији није остало ни трага од српских структура ни власти које би имале било какав ауторитет а о капацитету да и не говоримо, да се сукобе шиптарским сепаратистичким тендецијама. Ти људи, који обавезно морају да се учлане у сепаратистичку "Српску листу" а истовремено и у, ништа мање издајничку, Српску напредну странку, имају само једну улогу - да дају легитимитет буквално свему што шиптарски сепаратисти желе и чине. Зато Дрецун покушава да оптужи неког апстрактног за све што се дешава или саме Шиптаре док  оправом кривцу, Александру Вучићу, неће бити ни речи јер то, просто, није исплативо и друго га ништа не занима.

Новинар "Политике" се тек сада присећа како је проблематично што је личност попут Јашарија дошла на место команданта КБС-а као и да је КБС иначе наставак деловања терористичке тзв "Ослободилачке војске Косова", али под другим именом. После доласка међународних снага обавеза је била, по Резолуцији 1244 СБ УН да се демобилише "ОВК". Уместо тога, они су 5.000 терориста само пресвукли у друге униформе, дали им плату и легитимитет да могу да раде готово шта хоће. КБС је формацијски организован на исти начин као ОВК, "присећа" се новинар "Политике" коме није сметало што је Вучићева "Српска листа"  била у коалицији управо са вођама терористичке "УЋК" прво Хашимом Тачијем а онда и Рамушем Харадинајем, као ни споразуми и разговори вођени са њима.

Он "може" да заборави али свакако има неког ко неће заборавити ни њему, ни било коме другом ко је одговоран за цветање шиптарских интереса а пропаст и несрећу српског народа и државе на простору Косова и Метохије.


. . .


НАПОМЕНА: Овај текст такође можете наћи под ознаком "Надгедање" са другим текстовима који се баве надгледањем медијског извештавања по питању Косова и Метохије којим се КМ новине од недавно баве.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине