https://1.bp.blogspot.com/-mlNCiaaJGtw/YBljytHAOqI/AAAAAAAAEK8/HNNDuRfgNkoowVRPiBJBwUFeeUTO8ExZACLcBGAsYHQ/s468/%25D0%25B2%25D0%25B8%25D0%25B4%25D0%25B5%25D0%25BE-%25D0%25BE%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25B0.gif
Вести:

среда, 16. март 2022.

Италијански фоторепортер из источне Украјине поручује: Хоће рат између Русије и Европе

среда, 16. март 2022. | Уреднички колегијум 0

Италијански фоторепортер из источне Украјине поручује: Хоће рат између Русије и Европе

Италијански фоторепортер Ђорђо Бјанчи упозорава да је одлучено да буде изазван рат између Русије и Европе и да то треба спречити.

Волновака, март 2020. / Фото: Ђорђо Бјанчи (са допуштењем)


Ђорђо је из Донбаса извештавао и раније али се тамо поново обрео након што је Русија покренула специјалну војну операцију за заштиту цивила од неонацистичке владе у Кијеву. Знајући, нарочито пошто му је то искуство и раније потврдило, да ће рат бити суров али пре свега онај медијски, Ђорђо се самоиницијативно вратио у источне крајеве некадашње Украјине.

Јуче је јавио о гранатирању цивилне области од стране украјинске војне хунте када је погођена управо зграда у којој је он смештен. Због посла Ђорђо је раније изашао вани и, како наводи, захваљујући томе је и остао жив.

Свакодневно, путем своје Фејсбук странице али и других друштвених мрежа, јавља о ситуацији у овом делу бивше Украјине. Водеће медије његови извештаји не занимају јер наратив је - сукобити се са Русијом.

Данас је нарочито алармирао јавност поруком:

"Желе рат између Русије и Европе, управо је одлучено. ово је наша трка са временом".


Од средстава Ђорђо предлаже он што и сам користи - истину!Редовно објављује адресе медија и новинара који у јавност износе неистине са предлогом да им се шаље што више писама како би били свесни да њихове лажи неће изазвати ефекат који прижељкују и тиме повећати могућност за нови рат!


Свакодневно, у више наврата, овај италијански фоторепортер усмерава пажњу јавности на медијске лажи и манипулацију током руске војне операције у бившој Украјини а којима се руска страна оптужује чак и за злочине неонацистичких власти у тој земљи над сопственим становништвом.

 

 

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама. 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.comПратите нас на Facebook, Twiter или InstagramИзвор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.