Вести:

петак, 4. март 2022.

Промоција ''демократије'': Амерички сенатор позвао на убиство Путина

петак, 4. март 2022. | Уреднички колегијум 0

Promocija ''demokratije'': Američki senator pozvao na ubistvo Putina

Амерички сенатор Линдзи Грејем, републиканац у Сенату САД који представља Јужну Каролину, на Твитеру је позвао на убиство Путина и тиме на најуверљивији начин промовисао "демократске вредности" које његова земља намеће свету.

Promocija ''demokratije'': Američki senator pozvao na ubistvo Putina
Сенатор злочиначких намера - Линдзи Грејем




Поруком на друштвеној мрежи  Твитер, овај сенатор је директно позвао на вршење злочина и показао да то очајнички жели. Он је позвао грађане Русије да лише живота свог председника Владимира Путина.

Грејем је на Твитеру питао да ли у Русији постоји Брут или успешнија руска верзија пуковника Штауфенберга који је покушао атентат на Хитлера.

- Једини начин да се ово заврши је да неко макне тог типа. Учинићете услугу себи и целом свету - изнео је Грејем своје злочиначке намере као да се ради о нечему што доликује било ком човеку, као да је реч о простом мишљењу а не отвореном позиву на злочин из личног прохтева.



Али управо тај став и јесте став Сједињених америчких држава које се све време тако понашају. И оно што им се свиђа, и оно што им се не свиђа, за њих је поводо да оду у другу земљу и убију свакога ко им се супротстави. То исто учинили би и са Русијом, само да могу без оследица али знају да то није могуће.


Медији нарочито истичу супротну страну, његовог колегу Теда Круза који му је на Твитеру одговорио да је то лоша идеја.

- Употребимо масивне економске санкције, бојкотујмо руску нафту и гас, и омогућимо Украјинцима да дођу до оружја и одбране се сами. Али немојмо позивати на убиство шефа државе - поручио је Круз.

Супротстављање, посебно истицањем разумне идеје Круза наспрам зочиначког понашања Грејема, ствара утисак да се ради о могућности преовладавања разума. То ипак није случај. Санкције Русији које уводи Запад неоправдане су и представљају део намере да се та земља ослаби, пороби и уништи онако како је уништена Србија након деведесетих година и ратова које су финансирали, подржали па на крају и одлучили надмоћнијом војном силом управо Американци. Док је Грејемову објаву и позив на убиство Путина подржало, односно означило да им се свиђа, преко 18.000 корисника ове мреже, то је разуман став Теда Круза подржало је нешто више од седам хиљада корисника. 

Реакције у коментарима на објаву су разноврсне а један корисник је написао "Када би само имао оволико храбрости за своју земљу..." обраћајући се Грејему.

Други корисник је навео законску претњу казном за особе које понашањем или директним чином позивају "са намером да се друга особа упусти у понашање које представља кривично дело" да се мора строго казнити а ако је за "кривично дело предвиђена казна доживотног затвора или смрт, казниће се затвором до двадесет година". Ипак ће ово бити само још један доказ да закон важи за слабе али не и за оне на високим позицијом и који су моћни у друштву. Такви управо промовишу "демократске вредности".

Такође је занимљив и одговор једног од корисника који је објавио део обраћања Нелосна Менделе:

"Ако постоји земља која је починила неописива зверства у свету, то су Сједињене америчке државе. Њих није брига за људска бића. Пре седамдесет пет година, када се Јапан повлачио с свих фронтова, они (Америка) су одлучили да баце атомску бомбу на Хирошиму и Нагасаки - убивши много невиних људи који  иданас пате од последица тих бомби. Те бомбе нису биле усмерене против Јапанаца, биле су усмерене против Совјетског савеза поручујући: "видите, ово је моћ коју ми имамо. Уколико се усудите да се супротставите ономе што радимо, ово ће се вам се догодити". Јер они (Американци) су тако арогантни да су одлучили да убију невин народ у Јапану, који још увек пати од тога. Ко су они сада да се претварају да су светски полицајац?" речи су Менеделе из овог видео записа.

Занимљиво је и то да Твитер који је блокирао многе појединце и медије, међу њима и КМ новине, јер наводно прибегавају "насилном понашању" на овој мрежи а уствари су само критичари западне власти, у овој објави којом се директно позива на убиство, не виде никакав проблем.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине