Вести:

петак, 11. март 2022.

Трансфер осуђеника из Данске на Kосово и Метохију све ближе реализацији

петак, 11. март 2022. | Уреднички колегијум 0

Прошле године најављени трансфер затвореника из Данске на КиМ, при паралелним институцијама шиптарских сепаратиста, све ближе реализацији.

Трансфер осуђеника из Данске на Kосово и Метохију све ближе реализацији
Затвор у Гњилану





Такозвана "министарка правде" сепаратиста са Kосова и Метохије, Аљбуљена Хаџију и министар правде Данске Ник Хакеруп, разговарали су у Приштини. Наводно је постигнут значајан напредак у преговорима о споразуму за трансфер осуђеника из Данске на Kосово, саопштено је из сепаратистичког представништва овог илегалног "министарства".

Током састанка, Хаџију је захвалила на коректној сарадњи Данској рекавши да је та земља веома вредан савезник, посебно због спремности да помогне сепаратистима са Косова и Метохије у области кривичног правосуђа.

„Стране су потврдиле напредак у преговорима за постизање коначног споразума о трансферу осуђеника из Данске на Kосово, који се очекује да ове године потпише и ратификује Скупштина Kосова“, наводи се у саопштењу.






Истиче се да је то партнерство било део дискусије, при чему су обе стране изразиле спремност да сарађују наводно у интересу грађана обе стране, у развоју и унапређењу и других виталних интереса.

Kако је раније саопштено, ради се о закупу 300 затворских ћелија у Центру за притвор у Гњилану за које ће Данска платити 210 милиона евра.

Неозбиљно је говорити о било каквим преговорима и договорима по том питању јер је Данска и пре него што је обавестила представнике албанских сепаратиста у потпуности заокружила идеју и пројекат укључујући услове и финансије какви ће у целости бити прихваћени од стране сепаратиста. Дакле, идеја је наметнута без да је њих ико питао било шта о томе што упућује на неозбиљност било какве тврдње о "независности" шиптарских сепаратиста.

Припадник данских окупационих снага у саставу КФОР-а на КиМ

 


Према незваничним информацијама, у затворе на Kосову неће бити пребацивани осуђеници за терористичка дела нити они са менталним проблемима.

Руководство затвора ће бити из Данске, док ће затворски службеници бити са Kосова и Метохије.

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине