Вести:

уторак, 8. март 2022.

Не славите 8. март, празник противан и сопственим начелима

уторак, 8. март 2022. | Уреднички колегијум 0

Не славите 8. март, празник противан и сопственим начелима

Као и сваке године, апелујемо и молимо српски народ да не слави овај одвратни комунистички празник!

Савремени плакат - До данас комунисти настављају да шире тоталитаристичку и безбожничку идеологију





Аутор: Историја Срба


Не понижавајте своје жене, девојке и колегинице куповином цвећа и парфема и сл, не подмићујте учитељице по школама и не скупљајте паре да им купите кола или шта већ... Чините то сваког дана, а не само поводом комунистичког тоталитарног празника жена.

Надамо се да је коначно у нашем народу сазрело време да се оканемо одвратних комунистичких празника, попут 8. марта и да се вратимо својој традицији.


Не само да још увек славимо "8. март" или "1. мај" или грегоријанску "Нову годину" у сред Божићног поста, већ још увек имамо два града названа по комунистичким зликовцима Жарку Зрењанину и Бугарину Георги Димитрову, као и још гомилу улица и институција које носе имена највећих комунистичких злочинаца и убица. Да не помињемо колико насеља, улица, школа и институција по Србији носе имена комунистичких зликоваца.

Оно што је најгоре, испада као да смо се саживели са тим накарадним празницима, одбацивши оно што су наши преци славили и по чему су се препознавали међу осталим народима.

А шта заправо славимо на овај дан 8. март и какве овај празник има везе са нама и нашом традицијом?

Када погледате чињенице јасно је да овај тзв. празник апсолутно никакве везе нема са традицијама српског народа. 

Иницијативу за обележавање дана жена, покренула је Социјалистичка партија Америке 28. фебруара 1909. године, док је "Интернационална социјалистичка конференција жена", одржана 1910. године у Њујорку, предложила да се одреди један дан у години који ће бити дан жена. 

Инспирисани иницијативама америчких социјалиста, "Друга интернационала" (скуп светских социјалистичких и комунистичких организација), одржана у Копенхагену 1910. године, установила је "Дан жена" на иницијативу немачке социјалитичке активисткиње Луиз Цајц, што је одмах подржала комунистички и феминистички лидер, такође из Немачке, Клара Цеткин.

Иако још није установљен датум, прве прославе овог социјалистичко-комунистичког дана жена, одржале су се у Аустроугарској, Немачкој, Швајцарској и Данској, када се на око 300 места клицало комунистичким идејама и одавала пошта жртвама Париске комуне (радикалним социјалистима револуционарима који су неуспешно покушали да наметну марксистичку диктатуру пролетаријата у Паризу током Фрнацуско-пруског рата и опсаде Париза) из 1871. године. 

Пошто су 1914. године, у Немачкој, социјалисти и комунисти прославили Међународни дан жена баш у недељу 8. марта, интернационални комунисти и социјалисти одлучују да баш тај дан и у будућности буде Међународни дан жена. Значи то је цела поента овог дана. Немачки комунисти су га први пут прославили 8. марта и он је само због тога везан за овај датум. Никаквог другог смисла тај датум нема.

Иако је овај празник осмишљен као борба за право гласа жена на изборима, они који су се залагали за такав празник укинули су право гласа свима (и женама и мушкарцима) чим су преузели власт и успоставили социјалистичке диктатуре почев од Русије октобра 1917. године, па све до наше земље новембра 1945. године. 


Прва земља која је установила овај празник као званичан државни празник био је комунистички Совјетски Савез декретом Владимира Иљича Лењина 8. марта 1918. године. 

И код нас је овај празник установљен доласком хрватских комуниста на власт иза совјетских тенкова октобра 1944. године. Прво прослављање овог празника бележимо 1945. године, а увео га је аустроугарски каплар и комунистички диктатор Хрват Јосип Броз Тито.

Касније у Титовој Југославији овај празник се прослављао школским приредбама али се претворио и у изговор за организовање крканлука, пијанства, шверца, ваћарења и напаствовања жена (са све куповинама цвећа, парфема итд.) по комунистичким самоуправним радним организацијама. Тако је на жалост остало и данас.

Надамо се и молимо да сазрева свест међу Србима, а нарочито међу Српкињама, о глупости и бесмислености комунистичког "дана жена" у Србији. Бирајте да вас поштују сваког дана драге Српкиње, а не да вас понижавају вештачком пажњом само поводом 8. марта. А уз Божији благослов, прослављајте највећи српски празник жена, а то су Материце, које падају сваке друге недеље пред Божић.






* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине