Вести:

уторак, 14. децембар 2021.

Првановић: Позив интелектуалној елити да се изјасне да ли су за или против актуелног режима

уторак, 14. децембар 2021. | Уреднички колегијум 0

Слободан Првановић,научни саветник у Институту за физику, упутио је јавни позив угледним личностима у којем их позива да се јавно декларишу по питању подржавања или осуде актуелног режима.

Првановић: Позив интелектуалној елити да се изјасне да ли су за или против актуелног режима
Слободан Првановић



"Време у којем се налазимо више не допушта кукавичко избегавање преузимања одговорности за стање државе и нације. Признати и познати, а пре свих интелектуална елита, морају да буду корифеји у спашавању и обнови Србије. Зато све позивам да кажу да ли су за или против актуелног режима" наводи Првановић разлоге и потребу који су иницирали позив који преносимо у целости..


Позив:


Поштовани академици, професори, научници, уметници, спортисти, јавне личности...

Позивам вас да се јавно огласите и изнесете свој став о тренутној ситуацији и стању у коме се налазе наша држава и друштво. Доста је било скривања, доста је било избегавања преузимања одговорности за то у ком правцу ће Србија да се креће.

Више нема никаквог оправдања за аполитични став јер је држава пред егзистенцијалним и институционалним колапсом, девалвирање Устава и закона је стигло до гротескног нивоа, а путем неконтролисаног задуживања пљачка се не само ова, већ и будуће генерације становништва. Стандарди цивилизованог света у области електронских и штампаних медија код нас су постали недопустиви јер су лаж и обмана оруђа беспризорне пропаганде у служби одржавања на власти однарођеног режима. Бескрупулозност у односу према свему и свакоме ко би могао да угрози незајажљиву пљачку, злоупотреба положаја на свим нивоима власти и неотесаност у сваком аспекту јавног деловања и понашања постали су свакодневица која, ако се не прекине, прети да прерасте у трајно стање. Укратко, Србија је данас развалина чије пропадање мора хитно да се заустави како би се, што пре, кренуло са санирањем нанете штете и свеопштом обновом.

Ћутање, правдано позицијом неутралности и немешања, више није прихватљива могућност. Избегавање изјашњавања заправо јесте, и тако мора и треба да буде тумачено, прећутно подржавање актуелног режима. Kонсеквентно, одсуство јасно изнетог критичког става према владајућем режиму представља омогућавање или чак саучествовање у уништавању државе и, без икаквог патетичног претеривања, угрожавању егзистенције грађана.

Зато, позивам вас да се јавно огласите. Позивам вас да јавно, јасно и гласно кажете: Ја сам против актуелног режима! Ово није позив на банално сврставање у нечију корист. Ово је позив на патриотско изјашњавање у прилог здраве, јаке, нормалне и цивилизоване Србије.

У овом одсудном тренутку наше историје ставите своје име испод реченице: Ја сам против актуелног режима!
С поштовањем,
Слободан Првановић 

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Проф. Слободан Првановић: Бриселски споразум је документ велеиздаје државе Србије - КМ Новине

Јавност је, по питању Бриселског споразума, a путем медија, бомбардована причом о формирању Заједнице српских општина. Међутим, и то је само параван за издају. "Што се тиче ЗСО, ја мислим да је то покушај прављења аутономне покрајине у 'републици Косово'.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Проф. Слободан Првановић: На месту председника Србије имамо лудака - КМ Новине

Проф. Слободан Првановић: На месту председника Србије имамо лудака Јавност примећује да су његови наступи све иритантнији а у последње време изгледа да нарочито претерује. Након синоћне конференције јавност је посебно згрожена показаним фотографијама на којима се виде унакажене жртве криминалне групе Вељка Беливука.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Декларација о уједињењу - Отворено писмо лидерима опозиционих странака, јавним личностима и грађанима - КМ Новине

Декларација о уједињењу - Отворено писмо лидерима опозиционих странака и јавним личностима Професор БУ, др Слободан Првановић, упутио је отворено писмо лидерима опозиционих странака и јавним личностима, али и грађанима, у којем све позива на уједињавање у борби за спречавање колапса који се, очигледно, дешава нашој држави и друштву.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине