Вести:

недеља, 5. децембар 2021.

На протестима расположење масе ескалирало на песму ''Сини јарко сунце са Косова'' (ВИДЕО)

недеља, 5. децембар 2021. | КМ новине 0

На протестима расположење масе ескалирало на песму ''Сини јарко сунце са Косова'' (ВИДЕО)

Протести у виду блокаде путева у Србији полако почињу да "жуљају" јер међу захтевима од најбитнијих истичу се тек поједини.

На протестима расположење масе ескалирало на песму ''Сини јарко сунце са Косова'' (ВИДЕО)




Многима је почело да смета што организатори протеста, НВО "Крени - промени", међу захтеве због којих народ није изашао на улицу, нису уврстили оне који народ највише занимају. Забрана уласка компанији Рио Тинто у Србију и повлачење погубног закона о референдуму јесу изузетно важни међутим нема ни речи о другим проблемима пре свега Косову и Метохији и "Ковид терору" како се у народу називају мере против вируса Ковид.

На десетине, можда и стотине хиљада људи широм Србије изашло је на протесте јуче али на друштвеним мрежама све су гласнији они који говоре против ових протеста сматрајући их за још једну превару каква је изведена 5. октобра 2000. године а која би овај пут могла да буде још штетнија. Повод за такво размишљање јесте управо недостатак поменутих захтева.

Неки од учесника протеста, свакако не организатори истих, нису чекали да за њих то ураде други. У Београду су, на мосту Газела, са надвожњака пустили познату песму "Сини јарко сунце са Косова" и запалили навијачке бакље што је од народа пропраћено огромним овацијама, сигурно најубедљивијом и најснажнијом рекцијом учесника до сада.


Ово јесте рецепт за то како треба третирати оне који протесте воде. Игнорисати њихову калкулантску кампању и да људи здравог националног духа преузму протесте од људи који су плаћени из иностранства и то од донатора који су увек плаћали да би се Србији нанела штета. А за то сигурно не треба да чекамо да дође од неког другог, свако ко на протестима учествује може да понесе свој транспарент или да некако поведе народ у смеру у коме он то жели а не смеру који ће му нанети штету поред свега што се Србији догодило претходних деценија.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Предраг Јакшић: не лажите народ, није он организатор већ преузмите одговорност! - КМ Новине

Да се не враћам много уназад, већ да останем на терену од последњих годину дана. Пре избора писао сам о томе да свако има право на свој пут, био он бојкот или излазак на изборе, но свака од тих одлука подразумева и стратегију шта после (бојкота или изласка) и да због тога мора да преузме одговорност.

br />

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Заветници: Николић у страху дан пред протест потписао документ, поновљен позив на протест! Београду - КМ Новине

Српски сабор Заветници најоштрије осуђује одлуку Томислава Николића да потпише Указ о проглашењу Закона о сарадњи са НАТО савезом у области логистичке подршке, сматрајући је за акт велеиздаје виталних државних и националних интереса. Поручујемо владајућим структурама које су се оглушиле о вољу народа и повредиле Устав Републике Србије да ћемо се сутра окупити у још већем броју!



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Протест и Литија Ваљевом за безбедоносни ниво бране Ровни - КМ Новине

среда, 25. новембар 2015. | КМ новине Настављен низ месечних протеста и литија Ваљевом за хитно одређивање безбедоносног нивоа бране Ровни и заштиту од даљег урушавања и потапања Светиње Грачанице и загађивања највећих капацитета изворских вода у Србији...





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине