Вести:

петак, 8. октобар 2021.

Патријарх одликовао Вучелића, Слобиног комунисту, због ''новинарског професионализма и афирмације хришћанских вредности и врлина''

петак, 8. октобар 2021. | Уреднички колегијум 0

Патријарх одликовао Вучелића, Слобиног комунисту, због ''новинарског професионализма и афирмације хришћанских вредности и врлина''

"Патријарх српски Порфирије на великом је испиту у свом мандату на врху Српске православне цркве."

Патријарх одликовао Вучелића, Слобиног комунисту, због ''новинарског професионализма и афирмације хришћанских вредности и врлина''


Пише: Антоније Косановић



Патријарх српски Порфирије на великом је испиту у свом мандату на врху Српске православне цркве. Српски народ се налази пред изазовом званим ’литијумска грозница’, пред насртајима Рио Тинта, али и константне политичке нестабилности и неизвесности на Kосову и Метохији, у Црној Гори, Републици Српској, али и самој Србији.

Народ је дубоко разједињен и кохезиони фактор, као у најцрњим временима, ваљало би потражити у СПЦ-у и нарочито у њеном поглаварству.


Новоизабрани патријарх се супротно неопходним уједињавајућим тенденцијама, определио да настави путем свог претходника Иринеја који се прославио између осталог уручивањем одликовања Синиши Малом, Драгану Ј. Вучићевићу, Драгану Марковићу Палми или самом Александру Вучићу.

Поглавар СПЦ-а патријарх Порфирије одлучио је да уручи орден Светог Саве главном и одговорном уреднику Вечерњих новости, дугогодишњем председнику ФK Партизан и председнику Југословенског спортског друштва Партизан Милораду Вучелићу, који је свима познат пре свега као део “црвене банде” Слободана Милошевића.

Вучелић је „високо одликовање СПЦ, орден Светог Саве другог реда, за вишегодишњу успешну сарадњу, новинарски професионализам и афирмацију хришћанских вредности и врлина” добио захваљујући одлуци Светог Архијерејског Синода, а на предлог патријарха Порфирија.



Неке ствари су сада, нажалост, ипак много јасније… Питање је само једно. Зашто се црква одриче историјске улоге кохезионог фактора и народне саборности српског народа зарад партијских интереса и добре сарадње са актуелним режимом? Срамота ће наџивети и све нас, и партију, али и овакву цркву.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com
div style="text-align: center;">* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Митрополит Порфирије признао јеретика за светитеља - КМ Новине

петак, 22. април 2016. | КМ новине "Био сам одушевљен што је дошло толико људи, с толиким поштовањем, с вјером у Бога", рекао је митрополит загребачко-љубљански Порфирије у разговору за Вечерњи лист.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Предраг Јакшић: Ut Unum Sint - КМ Новине

Врло је тешко слушати и читати изјаве и беседе Порфирија Перића, а повезати то са чињеницом да се ради о патирјарху СПЦ. Сама чињеница да особа која све то што изговара седи на трону Светог Саве, поражавајућа је. Говор, одржан 24. марта 2021.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Митрополит Порфирије исповедио јерес - КМ Новине

Као што се и очекивало, после тријумфалног Сабора за екуменисте, наставило се пуним замахом ка организовању једне религије - „јединства у различитости". Стари, и „истрошени за пацифистичке хепенинге" епископи су послани у заборав, а на даљем спровођењу екуменизма активно је ангажована „млада гарда" екумениста.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Луфтика    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине