Вести:

петак, 8. октобар 2021.

Захтев албанских сепаратиста са КиМ грубо кршење ЦЕФТА споразума

петак, 8. октобар 2021. | Уреднички колегијум 0

Захтев албанских сепаратиста са КиМ грубо кршење ЦЕФТА споразума Још један покушај шиптарских сепаратиста да отресу са себе једину легитимну ознаку УНМИК у међународним организацијама.

Захтев албанских сепаратиста са КиМ грубо кршење ЦЕФТА споразума

Захтев сепаратистичких квази-институција са КиМ упућен ЦЕФТА, у којем траже да у ЦЕФТА више не буде представљени уз посредство УНМИК-а, представља грубо кршење ЦЕФТА споразума и споразума у бриселском дијалогу, који на овај начин не могу да се мењају, изјавила је српска министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

Такозвана "министарка индустрије и трговине" албанских сепаратиста са Косова и Метохије, Розета Хајдари, рекла је претходно да су се сепаратисти обратили ЦЕФТИ, наводећи да је писмо са тим захтевом послато 24. септембра, преноси РТС.

Матић, сепаратистичке квази-институције у Приштини нису у позицији да УНМИК-у испред ЦЕФТЕ одузимају статус.

"Надлежна особа испред Републике Србије је истог дана послала одговор у оквиру ЦЕФТА, укључујући и представнике Европске комисије, да је захтев неприхватљив у оквиру ЦЕФТА", каже Матић.

Иначе, Косово и Метохија су постали "пуноправни" члан ЦЕФТА у јулу 2007. године, али је споразум о слободној трговини потписао УНМИК, у складу са Резолуцијом Савета безбедности 1244.

Одлуке у ЦЕФТИ доносе се консензусом.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

УНМИК: ЦЕФТА уговор који смо потписали, нас не обавезује - КМ Новине

УНМИК: ЦЕФТА уговор који смо потписали, нас не обавезује #Kosovo #Metohija #Srbija #UNMIK #CEFTA #Takse #Pristina УНМИК о томе зашто се прогласио ненадлежним за евентуалну арбитражу са сепаратистима са КиМ а по уговору који је потписао као надлежан.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Зоран Чворовић: Мали Шенген за ''Велику Aлбанију'' - КМ Новине

Да ли је новосадска Декларација аутентични плод балканске политике, која би пре свега морала да има у виду интересе становника балканских земаља. После завршетка дводневног састанка председник Републике Србије Александар Вучић, те премијери Северне Македоније Зоран Заев и Албаније Еди Рама представили су јавности 10.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Александар Вучић: ''Људи мисле да је Косово наше од памтивека, али то није истина''. Истина је да је Вучић бедна кукавица и велеиздајник - КМ Новине

Александар Вучић: ''Људи мисле да је Косово наше од памтивека, али то није истина''. Истина је да је Вучић бедна кукавица и велеиздајник Људи мисле да је Косово наше од памтивека, али то није равно истини. Имали смо проблема, увек се борили за тај простор и увек губили.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине