Вести:

субота, 25. септембар 2021.

Да ли амерички амбасадор најављује стварање нове нације у Србији, Шумадинаца?

субота, 25. септембар 2021. | Уреднички колегијум 1

Да ли амерички амбасадор најављује стварање нове нације у Србији, Шумадинаца?

Знамо да је Запад на тлу српских територија створио више вештачких нација именујући их по регионима у којима живе. Тако имамо Хрвате, Бошњаке, Црногорце, Буњевце, Македонце, Косоваре... у последње време све чешће чујемо и Војвођане. Где је томе крај?

Да ли амерички амбасадор најављује стварање нове нације у Србији, Шумадинаца?

Где је крај ономе што Америка науми знамо сви, тамо где они испуне свој циљ. Исто тако знамо да им је циљ да српски народ, државност, територију... разбију на што ситније делове и сваком од тих делића територије дају посебно име, нацију, историју па и цркву...

Због је оправдано забринути се када амерички амбасадор у Србији, Ентони Годфри, за одредницу која треба да означи српски народ, каже "Шумадинци". Ово се догодило данас у Прањанима где је обележена 77. годишњица најуспешније спасилачке мисије у Другом светском рату,"Халијард" у којој је спасено око 500 америчких пилота.




Није потребно посебно објашњавати да су објаве званичника на друштвеним мрежама, нарочито високих, увек осмишљене и пажљиво уобличене. Због тога је оваква конструкција рченице изазвала огромно негодовање у коментарима и једна је од његових највише критикованих ако не и најкритикованија.

Операција "Халијард" почела је у марту 1944. године, када је командант Југословенске војске у отаџбини генерал Драгољуб Михаиловић, наредио изградњу писте са које је обављана ваздушна евакуација савезничких пилота и у чијој су изградњи учествовали мештани Прањана и околних села.

Са импровизованог аеродрома у Прањанима успешно је евакуисано око 500 авијатичара.Операција "Ваздушни мост" сматра се једном од најуспешнијих спасилачких мисија иза непријатељских линија у историји ратова.

Наиме, америчке пилоте у Србији спасавала је Југословенска војска у отаџбини, тачније четници Драже Михаиловића. То никада није била никаква тајна нити непознаница.

Један од амеичких пилота током суђења Држаи Михаиловићу и пропаганд коју су у то време у Америци започели тамошњи медиј и ивласт противњега, протестује против таквих лажи. На транспаренту пише "Титов суд каже "Дража Михаиловић ме је убио" а у ствари ме је спасао" са потписујући се именом и презименом као и адресом становања.

Такође је било и других протеста широм Америке са јасно истакнутим циљем:

"Он је спасио наше животе, спасимо и ми његов" тражили су спасени амерички пилоти.

Као што су знали ко их је спасавао, знали су и ко то није односно ко их је убијао:

"Тито је убијао америчке пилоте"

Зашто је онда америчком амбасадору тешко да каже ко је спасавао његове претке? Ово без сумње представља озбиљну увреду упућену српском али и америчком народу! Када се узме у обзир да америчка влада на сасвим нелегитиман, злочиначки начин, подржава шиптарске терористе на КиМ који су у прошлости били савезници италијанских фашиста и немачких нација, а подршку им пружа у остварењу циља који је познат као "Велика Албанија" каква је зацртана Хитлеровим ратним плановима, онда се са сигурношћу може рећи да ово представља манифестацију, израз неонацистичког опредеље савремене Америке.


Годфрију је замерено и то што се на овај начин оградио од оних људи који су спасавали америчке пилоте и што није прецизно дефинисао спасиоце али то  и што је његова земља, Америка, 50 година касније брутално бомбардовала прво положаје Срба у Босни а затим и читаву Србију оба пута стајући на страну исламских екстремиста и терориста прво у Босни и Херцеговини а онда и на Косову и Метохији. То је директно узроковало смрт неколико хиљада људи а услед последица осиромашеног Уранијума који је бацан на Србију, разарање је толико узнапредовало да представља један од најстрашнијих геноцида који је икада изведен на територији Европе, наравно, рачунајући и Холокауст из периода Другог светског рата.

Ако се вратимо на нашу замерку с почетка приче, разарању Србије од стране Америке и њихових савезника са запада, није крај. Наиме, веома је забрињавајуће то што је употребљен термин "Шумадинци" а чак не ни Срби! Да ли је овим најављено стварање нове вештачке нације на тлу Србије? Докле ће бити тако? Одговор је прост, све док ми то будемо дозвољавали.

У Србији мора да се подигне и покрене фронт против америчке хегемоније и њеног разарајућег утицаја на српску државу, њене ресурсе и пре свега - народ! Систем који служи Вашингтону да брише трагове постојања Срба мора сам да буде избрисан једном за свагда!

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com
* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Амерички масакр цивила у вијетнамском селу скриван до данас (ФОТО) - КМ Новине

Амерички масакр цивила у вијетнамском селу скриван до данас (ФОТО) Вијетнам, 16. марта 1968., регуларни амерички војници су упали у село Ми Лаи, око 500 цивила, пре свега жене и децу и стрељали их. Пре него што су их убили, део жена су силовали и унаказили их.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

ПРЕПОРУЧУЈЕМО: Михајло Т. Макић - Још једна америчка подвала: ''Ви сте свет'' - КМ Новине

ПРЕПОРУЧУЈЕМО: Михајло Т. Макић - Још једна америчка подвала: ''Ви сте свет'' Више од две године, америчка амбасада на нашим екранима емитује хвалоспеве у виду спотова за заслуге истакнутих Срба који су дали немерљив допринос Америци и свету. Спотови носе назив „Ви сте свет".



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Америчка култура - убиство инвалида из бахатости (ВИДЕО) - КМ Новине

Заборављамо да оно што видимо о Америци најчешће представља оно што Америка жели да о њој видимо. А оно што осећамо услед америчког утицаја, пренебрегавамо да је то Америка каква уме да буде. Није она таква само према осталим државама у свету у којима види било какву корист да свој утицај оствари, било цивилним или војним утицајем.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Они скривају да су Срби уинили нешто добро. То не пасује у њихову причу о злим Србима коју деценијама одржавају.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине