Вести:

четвртак, 23. септембар 2021.

Док власт кука на Куртија, његова жена у Београду промовише књигу и то о самоопредељењу!

четвртак, 23. септембар 2021. | Уреднички колегијум 0

Док власт кука на Куртија, његова жена промовише књигу у сред Београда и то о Куртију! Kњига „Идеја слободе и 'самоопредељење'”, Рите Аугестад Kнудсен, супруге тзв. премијера албанских сепаратиста Аљбина Kуртија, промовисана је данас у Београду.

Док власт кука на Куртија, његова жена у Београду промовише књигу и то о самоопредељењу!


Тим поводом Хелсиншки одбор за људска права, који је превео књигу на српски језик, организовао је и разговор на тему самоопредељења.

Ауторка која се путем зума укључила на конференцију, захвалила је организатору на преводу и организовању разговора на тему права на самоопредељење.

У разговору су поред Соње Бисерко учестовали директор Форума за етничке односе Душан Јањић и професор Факултета политичких наука у Београду Драган Ђукановић, преносе медији.

Онлајн су се укључили директор "Kосовског института за истраживања и развој" (KИПРЕД) др Љуљзим Пећи, професор Факултета политичких наука у Сарајеву Нерзук Ћурак, професор Правног факултета у Подгорици Срђан Дармановић.


Ауторка је између осталог рекла како очекује да ће се концепт самоопредељења, чије се значење и концепт мењају, вратити у међународну политику.

Kњига између осталог, како пише у уводу, говори о томе како су се значајне изјаве у XX и почетком XXИ века на тему “самоопредељења” одражавале на борбу која се водила око међународног значења слободе и биле њен део.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com
div style="text-align: center;">* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Хоће ли Вучићев договор кроз Бриселски споразум, Србе са КиМ коштати живота? - КМ Новине

Хоће ли Вучићев договор кроз Бриселски споразум, Србе са КиМ коштати живота? Србин који је одбио да своје регистарске ознаке КМ замени онима са ознакама шиптарских сепаратиста, нашао се животно угрожен због тога. Очевици с лица места су потврдили да је такозвана "косовска полиција" реагујући прекомерно и веома нервозно, уперила дуге цеви у возача, Србина, који је одбио да прихвати сепаратике регистарске ознаке за свој ауто.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ: Влада Србије путем портала ''Косово онлајн'' шири лажи о сукобима ради заокруживања издаје КиМ - КМ Новине

ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ: Влада Србије путем портала ''Косово онлајн'' шири лажи о сукобима ради заокруживања издаје КиМ Вест о тројици претучених Срба на прелазу Брњак је изузетно сумњива али је њена злоупотреба крајње забрињавајућа!



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Проф. Слободан Првановић: Бриселски споразум је документ велеиздаје државе Србије - КМ Новине

Јавност је, по питању Бриселског споразума, a путем медија, бомбардована причом о формирању Заједнице српских општина. Међутим, и то је само параван за издају. "Што се тиче ЗСО, ја мислим да је то покушај прављења аутономне покрајине у 'републици Косово'.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине