Вести:

петак, 6. август 2021.

Шиптари, крадљивци дрва у Копненој зони безбедности пуцали нa припадникe Војске Србије

петак, 6. август 2021. | Уреднички колегијум 0

Група шиптарских шумокрадица пуцала након што је угледала патролу ВС а онда пустили пса на њих.

Група шиптарских шумокрадица пуцала након што је угледала патролу ВС а онда пустили пса на њих. #Šiptari, #kradljivci, #Šuma, #Drva, #Vojska, #Srbija, #Kosovo, #Metohija
Део Копнене зоне безбедности / Фото Г. Шљивић





Патрола Војске Србије са базе Мрче у Копненој зони безбедности данас око 16.30 уочила је у рејону Угљарски крш, у близини административне линије са КиМ, групу од око 12 лица у нелегалној сечи шуме, која су по наиласку патроле, како се претпоставља, пуцала у ваздух, саопштено је из Министарства одбране.

Војна патрола након тога испалила је хитац упозорења у ваздух и кренула ка групи, која је пустила пса на припаднике ВС, док су се из шумарка на око 200 метара даље чула још два рафала.

Пред војном патролом наведена лица су се затим разбежала и повукла у правцу јужне српске покрајине, Косова и Метохије.

У пуцњави није било повређених.

Део снага за интервенцију Војске Србије стављен је у повишен степен приправности, док је Војска упознала Кфор са инцидентом.

У саопштењу се још истиче да ће Војска Србије наставити да штити безбедност и имовину грађана Србије међутим чињеница да се разбојници овако бахато понашају сведочи да нема страха од српских органа безбедности а што је последица млитавог понашања Војске Србије. Наиме, до данас је у овом рејону посечено преко 70% шума у протеклих 20 година а да за то нико никада није одговара. Кажњених криваца није било ни за тежа кривична недела попут убиства српског жандрма Стевана Синђелића такође августа месеца али 2014. године.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Шиптар шумокрадица због пријаве тешко повредио Србина - КМ Новине

недеља, 19. јун 2016. | КМ новине Средовечног Србина у Поморављу, док је обављао радове у пољу, напао комшија Шиптар и нанео му тешке телесне повреде! БОЖЕВЦЕ, РАНИЛУГ, 17. јун - Средовечни Небојша Миленковић из села Божевце у општини Ранилуг јуче је задобио тешке телесне повреде приликом напада комшије Албанца, док је обављао пољопривредне радове на својој ливади.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Неправда о којој се ћути: Српска бака иде у затвор јер ју је претукао Шиптар - КМ Новине

У селу Паралово у општини Ново Брдо са својом породицом живи баба Перса Стојановић. Она има 85 година и мора, по одлуци суда, да плати казну од 50 евра или да три дана одлежи у затвору јер је крива што је из свог дворишта истерала стоку која је у власништву породице Ибиши.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Кад следећи пут будете причали како су „Срби продали Косово", сетите се делом и овога... - КМ Новине

Пишем са тог Косова и Метохије. Имам сасвим довољно година да се сећам и почетка осамдесетих и оних демонстрација и шта им је претходило. Када живиш јужно од Ибра у селу где је Срба десетак скромнијих кућа са обрадивом земљом а окружује те неколико села са Албанцима, онда схватиш да си у центру пажње.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине