Вести:

понедељак, 30. август 2021.

Вучић нaбaвљa aутoбусе од фирме која наоружава тзв. Војску Косова

понедељак, 30. август 2021. | Уреднички колегијум 0

Вучић нaбaвљa aутoбусе од фирме која наоружава тзв. Војску Косова

Пре неколико дана сазнало се да пријатељ и савезник Александра Вучића, Реџеп Тајип Ердоган, преко турске фирме БМЦ, врши испоруке оклопних возила тзв. Војсци Косова.

Пре неколико дана сазнало се да пријатељ и савезник Александра Вучића, Реџеп Тајип Ердоган, преко турске фирме БМЦ, врши испоруке оклопних возила тзв. Војсци Косова.


Информација би остала незапажена, будући да је Вучићев пријатељ и брат међу првима признао независност Косова, да иста фирма није добила посао од 34,2 милиона евра без ПДВ-а, за испоруку 100 аутобуса ГСП Београд.

БМЦ је један од највећих произвођача комерцијалних и војних возила у Турској. Његови производи укључују камионе, аутобусе, војне камионе и оклопна возила.

Компанија је основана 1964. године, са 26% партнерства британске British Motor Corporation. Преузео га је Çukurova Holding из Турске 1989. године, а владин ТМСФ (Турски фонд за осигурање штедних депозита) 2013. године.

БМЦ је коначно преузет у вредности од 751 милиона турских лира, у партнерству од 51% турске стране (Ethem Sancak & Talip Ozturk) и 49% катарске стране (КАФИЦ – Одбор за индустрију оружаних снага Катара).

Министар одбране у Влади Косова, Арменд Мехај, похвалио се након службене посете Анкари, да је договорена испорука војне опреме Приштини од стране Турске и то баш од ове фирме. Реч је о тактичким оклопним возилима типа „Вуран“ и „Кирпи“, а договорена је испорука 14 возила.



Ова возила већ неко време користе турске снаге безбедности и имају високу покретљивост и издржљивост, а могу да раде у тешким временским условима и на веома неприступачном терену.

Тзв. Косовске безбедносне снаге сваке године од Вучићевог пријатеља и брата Ердогана добијају донацију од око 100 милиона турских лира (око 9,7 милиона евра), којом се онда уговара куповина војне опреме.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

И сви би рекли да није ништа неуобичајено у целом том поступку, да режим Александра Вучића, којем су пуна уста патриотизма и бриге за Косово, управо преко исте фирме, набавља аутобусе за ГСП Београд. Наравно, све ово не би било могуће без амина Вучићевог пријатеља и брата, Реџепа Ердогана, који је недавно изјавио како предано ради да што више земаља у свету призна Косово као "независно".

– Где год постоје потлачене државе, ми смо ту да помогнемо, а једна од ових земаља је Косово. Сада 114 земаља признаје Косово и желимо да се тај број повећа – истакао је Ердоган.

То није спречило Вучића да преко својих поданика у управи Града Београда обезбеди набавку 100 злобних аутобуса на гас од БМЦ-а, на, како стручњаци тврде, „грубом и безобразно намештеном тендеру“, где се унапред знало ко ће добити тај посао.


ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

– Питамо и да ли је истина да се на тендер јавио други понуђач са нижом ценом и бољим производом, али је одбијен из процедуралних разлога? Како је могуће да ће ових 100 аутобуса бити плаћено енормних 342.000 евра по возилу, а да су исти зглобни аутобуси на гас марке БМЦ плаћени у Новом Саду пре две године 258.000 евра по комаду, односно за 84.000 евра ниже него у Београду – упитали су у саопштењу за јавност из Центра за локалну самоуправу.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html


И док режим уништава домаћи „Икарбус“, иако је Вучић обећавао да ће производити моторе за Мерцедес, набављају се, и то не први пут, аутобуси од фирме која је под контролом Вучићевог пријатеља и брата Ердогана, а који отворено ради против интереса Србије на Косову.

Подсећамо, 2019. године, од фирме БМЦ Град је набавио 70 нископодних соло аутобуса.

Седат Чинар, директор турске компаније БМЦ захвалио је тада градским челницима на сарадњи и представницима ГСП „Београд“ и изразио задовољство што су аутобуси за градски превоз у српској престоници набављени баш од компаније БМЦ.


ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:


И Град Нови Сад је у априлу ове године добио 29 нових аутобуса на гас турског произвођача БМЦ купљених кредитом ЕБРД, пише Директно.рс.

Изгледа да су провизије, ако је веровати експертима, јаче од било каквог патриотизма и осећаја одговорности према земљи. А какви још дилови Вучића и брата му Ердогана су у игри, остаје нам да видимо.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Браћа Вучић наоружали Војску Косова - КМ Новине

По повратку из Њујорка српски председник Александар Вучић, којем су заплењени сви рачуни у иностранству, најавио је да ће сам донети тешке и болне одлуке, мислећи на признавање независности тзв. "републике Косово", како је то и неовлашћено потписао у Бриселу. Српска листа у парламенту Косова треба да изгласа Закон о Војсци Косова.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Пре него што критикује тзв ''Војску Косова'', Петковић да се сети да је њено оснивање омогућила ''Српска листа'' - КМ Новине

Пре него што критикује тзв "Војску Косова", Петковић да се сети да је њено оснивање омогућила ''Српска листа'' Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић, критиковако је јуче такозване "Безбедносне снаге Косова" због застрашивања Срба у енклавама на Косову и Метохији али заборавља да је њихово оснивање омогућила управо "Српска листа" коју свакодневно промовише!



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Вучић ствара ново жaриште на истоку Србије, режим подржава расколнике - КМ Новине

Да ли се досада десило да свемоћни премијер Србије Александар Вучић прими монахе прогнане са Косова и да им обећа да ће њихова права бити поштована у Србији? Да ли се десило да исти прими народ који због јереси екуменизма не жели да улази у своје храмове СПЦ у којима служе екуменисти, а које је исти тај народ градио?





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине