Вести:

среда, 25. август 2021.

Пре него што критикује тзв ''Војску Косова'', Петковић да се сети да је њено оснивање омогућила ''Српска листа''

среда, 25. август 2021. | Уреднички колегијум 0

Пре него што критикује тзв "Војску Косова", Петковић да се сети да је њено оснивање омогућила ''Српска листа''

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић, критиковако је јуче такозване "Безбедносне снаге Косова" због застрашивања Срба у енклавама на Косову и Метохији али заборавља да је њихово оснивање омогућила управо "Српска листа" коју свакодневно промовише!

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић, критиковако је јуче такозване "Безбедносне снаге Косова" због застрашивања Срба у енклавама на Косову и Метохији али заборавља да је њихово оснивање омогућила управо "Српска листа" коју свакодневно промовише!  #SrpskaLista #Separatisti #Vojska #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti
Светислав Ивановић (у средини) први је од СНС функционера који је јавно помагао јачање и настајање војске Косова.






Такозване "Kосовске безбедносне снаге", инсталирани су у више српских средина на Kосову и Метохији штандове са наводном намером да се пролазницима деле епидемиолошке маске. Тик уз штандове постављена су и борбна возила.

Медије је о овоме саопштењем обавестио директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић који је акцентовао Грачаницу и Партеш наводећи да је "присуство оклопних возила грађанима створило страх и непријатност" што јесте тачно.

Петковић је још истакао да је "свима добро познат прави мотив и циљ оснивања такозване војске Kосова тако да нема сумње да је реч о опасној провокацији која се врши под изговором спровођења епидемиолошких мера превенције због вируса ковид-19. Они који су у јеку пандемије приводили српске лекаре, а вакцине из централне Србије желели да заплене, не могу се сакрити ни иза каквих заштитних маски" тврди Петковић.

Oklopna vozila


А иза које маске може да се сакрије директор Канцеларије за Косово и Метохију? Лаж свакако није маска коју редакција КМ новина неће стргнути са било чијег лица!

Жалосно је али неизбежно поменути да је званичну сарадњу са овом милитантном групом започела наводно хуманитарна организација "Мајка девет Југовића" под покровитељством узурпатора трона Епархије рашко - призренске, Теодосија.

Протиница Светлана Стевић (лево) са представником тзв. "Косовских безбедносних снага" чијом донацијом је омогућила да се они по први пут појаве у српским срединама.

Ипак, да се оне трансформишу у реалну војску, кава сада јесу, омогућила је искључиво "Српска листа" за коју свакодневно чујемо да једино она има подршку Владе Србије, тачније Александра Вучића који ју је и основао како би у име Срба учествовала у изградњи шиптарског сепаратистичког система. У том смислу, омогућавање стварања "Војске Косова" јесте један од најкрупнијих корака али не и једини.

Др Марко Јакшић у свом ауторском тексту из марта 2017. године↗, непосредно пре формирања војске косовских Албанаца, наводи: "За све време трајања кампање о формирању војске Косова, коју је покренула Приштина резолуцијом у скупштини Косова, званична власт у Београду упадљиво ћути. Нема реакције ни министра унутрашњих послова Србије, ни министра одбране а ни свемогућег председника Владе Србије Александра Вучића, без обзира што се на тлу Србије ствара супротстављена и непријатељска војна и армијска формација".

Већ на лето 2017. године,
КМ новине су прве објавиле информацију да један од Вучићевих кадрова, високи функционер СНС-а са КиМ Светислав Ивановић↗, до тада већ извесно време развија присне односе са званичницима Kосовских безбедносних снага. Његов брат, такође "саучесник" у локалној власти, према сведочењима Срба тог краја активно је наговарао и мотивисао младе, незапослене Србе Косовског Поморавља да се придруже војсци Косова! На тај начин ова милитантна групација добила је "мултиетнички карактер" што је први и најважнији корак ка њеном даљем трансформисању у војску.



На фотографији можете да видите Ивановића, у цивилу први с лева у доњем реду, како позира са припадницима тзв. "војске Косова" који са поносом истичу своје амблеме. Индикативно је да је ова фотографија, као и текст који говори о овом сусрету, уклоњена са портала на албанском након писања КМ новина.

Нешто касније Влада Србије ће почети да прогања, да санкционише и чак да плаћа припадницима ове војске српске националности да ту службу напусте. Чињеница да браћа Ивановић не само да нису претрпела никакве санкције већ се и годинама након тога налазе на истим позицијама у власти, а што му омогућава СНС, указује на директну подршку њиховим активностима у јачању "војске Косова".

Сретен, брат Светислава Ивановића






Комплетнији, хронолошки прегледнији и чињеницама покрепљен текст Магазна Таблоид из пера новинара Ивана Максимовића "Фама о формирању војске албанских сепаратиста - Велеиздајник седи у Београду" још и ише говори о самом процесу настанка и трансформације терористичке "УЋК" у данашњу назови "војску". Текст указује на то да "идеја о оснивању војске Косова стара је колико и идеја о независности. Никада није било другачијег мишљења о њеној доктрини осим да представља ударну снагу у етничком чишћењу и освајању територија које Албанци сматрају „природном“ то јест великом Албанијом", управо оно чега се наводно прибојава власт из Београда.

Једино чега се власт из Београда не прибојава јесте да дође до новца, на који од начин. А један од њих изгледа да је био и наоружавања војске Косова још пре њеног настанка у овом облику. Мајор Горан Митровић за Магазин Таблоид број 399↗, детаљно описује како су браћа Вучић, Александар и Андреј, почетком августа 2016. године буквално је украли 3.000 тона муниције до калибра 23 мм, а што износи 98% свих ратних војних резерви Војске Србије. (Практично у случају рата немамо са чим да пуцамо), а целокупну крађу покривају Војска Србије и тадашњи министар Зоран Ђорђевић и пријављују и праве папире да је послата на уништавање у ремонтни завод у Крагујевцу, због старости (у који је и фебруара ове године подметнута експлозија са пожаром да би се прикрили трагови лажног складиштења те муниције украдене са стокова Војске Србије, који никад нису ни отишли за Крагујевац, него су натоварени у камионе и отерани у три луке (Ријека, Бакар и Плоче у Хрватској) за утовар на брод Монерон (капетан брода је био Грк Б. Вангелис ).

Како договор није испоштован према плану, брод Монерон са овим товаром након неколико месеци лутања по међународним лукама 30. марта 2017.  мистериозно добија координате да део робе (1.000 тона) контејнера одвезе до луке Саранде (Албанија).

Брод допловљава у луку Саранде 16. априла ове године и истоварује робу (1.000 тона). А, 29. априла из Луке Саранде у Албанији (120 шлепера са косовским таблицама), албанска мафија одвози робу на Косово за будућу Војску Косова. Као што смо навели, све ово детаљно је описано у тексту "Браћа Вучић наоружали восјку Косова"↗.

У прилог овим тврдњама иде и понашање Александра Вучића приликом формирања ове војске. Народни покрет са КиМ, Отаџбина, појаснио је децембра 2018. године↗ да Александар Вучић никада није био против оснивања ''војске Косова'' а да је то потврдио пасивним посматрањем "иако је имао широку лепезу одговора на формирање ове војне силе а он изузев цмиздрења, цвиљења, запомагања није предузео никакве друге мере. Могао је да поништи антиуставни Бриселски споразум који је пре пет година потписао, а који у стварности значи унутрашње признање самопроглашене републике Косово. Могао је и да прогласи окупацију Косова и Метохије. На располагању му је било и укидање интегрисаног управљања границама између централне Србије и Косова и Метохије које је он 6. децембра 2012. године успоставио. Ниједну меру није предузео јер је у Риму на састаку са Хашимом Тачијем дао сагласност за форирање војске Косова".

#Kosovo #Metohija #Srbija #Vučić #Vojska #Otadžbina #Izdaja

Зато, када било ко из Владе Србије за време Вучићевог режима почне да критикује понашање ове војске, своје најоштрије критике треба да упути управо Александру Вучићу. И то из много ратлога, због онога што је учинио, због није учинио или што је све то (не)чинио преко својих људи на терену - "Српска листе".

Први "Закон о Министарству одбране" албански сепаратисти изгласали су са свих 11 амандмана. Други и трећи закон - "Закон о Kосовским безбедносним снагама" и "Закон о служби у безбедносним снагама" имали су по 45 амандмана и без икакве расправе су изгласани гласовима 106 од 107 присутних посланика а све се то дешавало децембра 2018. године.

Усвајање сваког од ових "закона" пропраћено је аплаузом у сали а по обављеном послу настала је еуфорија каква од тада до данас није више виђена. Пренета је и на улице где су окупљени народ забављали музичари уз комплетну албанску костимографију.

Посланици "Српске листе" нису присуствовали тој седници а сав тај посао, само да су хтели, могли су једним потезом да упропасте. Наиме, они су још својим промотивним спотом годину дана раније на првом месту то
најавили, да спрече фрмирање војске Косова.  

Као негативац у споту је приказан Рамуш Харадинај са којим ће "Српска листа" одмах након тих квази-избора ступити у коалицију.

А то су могли јер сепаратистички тзв. "устав" то предвиша, да морају сви да с око тога сложе, укључујући и неалбанце као и Србе које погрешно називају "мањином". Срби на КиМ не могу да буду мањина све док су КиМ у саставу Србије а они део дрћатвотворног, српског народа! 

Уместо тога,  чланови "Српске листе" једноставно нису урадили баш ништа.

Тадашњи портпарол "Српске листе", Игор Симић је покушао је да се оправда питањем "Шта бисмо урадили са 9 процената, или 10 гласова"?

Ако не могу да ураде ништа - шта ће онда тамо?

Међутим, то је проста лаж јер да су изнели своје неслагање одлука би морала, према сепаратистичким "законима" да буде оборена! За улагање жалбе имали су рок од недељу дана. "Српска листа", Вучићево лице и глас на Косову и Метохији, чекала је да тај период прође да би одлука постала у потпуности "легална"!

Актуелни директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић, правилно елаборира наступ војске Косова у српским срединама које уз подршку борних возила, додуше данас већ обичним транспортним возилима, деле епидемиолошке маске Србима и у свом саопштењу наводи да:

"Присуство такозваних Kосовских безбедносних снага нема везе са превенцијом од ковида, већ искључиво служи као вид застрашивања и притиска на српско становништво, посебно пред одржавање локалних избора на KиМ. Зато, нека они с оклопним возилима иду у албанске средине и тамо деле заштитне маске, с обзиром на чињеницу да се према званичним подацима налазе у врху по стопи заражавања у свету и прогресивном ширењу епидемије, јер у српским срединама немају шта да траже".

Ипак ће бити да имају шта да траже. Успоставили су више него добру сарадњу са актуелним режимом у Београду, некоме су за то и дебело платили и сада за узврат траже да се у српским енклавама докажу као "своји на своме". Ако на то ипак немају право, нека Влада Србије реагује и спречи такве потезе осим што један од директора акумулира народно незадовољство у јаловом и бескорисном саопштењу за јавност.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com
* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Ивaн Максимoвић: Оружaнa сила гладног народа - КМ Новине

Сан косовскометохијских Албанаца о формирању њихове војске у јужној српској покрајини јесте историјски али до пре осам година једино су то и могли, да сањају. Суштинско остварење њихових намера, без обзира на подршку неких од најмоћнијих земаља света, није било могуће без сагласности српске стране.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Марко Јакшић: А, војска Косова? - КМ Новине

Данас ће председник самопроглашене републике Косово упутити скупштини ове парадржавне творевине закон о безбедоносним снагама Косова. У оквиру тог закона предвиђа се да Косово добије праву војску са свим родовима, која наводно треба да штити територијални интегритет и суверенитет ове сепаратистичке области.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Подсећање: Трансформације КЗК води ка стварању косовске националне армије - КМ Новине

Српско национално веће Косова и Метохије на својој четрнаестој седници одржаној 21. децембра 2002. године у конаку манастира Грачаница расправљало је о безбедносној ситуацији и о организацији опстанка и повратка прогнаних Срба на Косову и Метохији Подсећање: Трансформације КЗК води ка стварању косовске националне армије ГЛАСНИК КиМ број 142, 26.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине