Вести:

петак, 27. август 2021.

Удружење породица косметских страдалника: И даље непозната судбина 1.630 несталих особа

петак, 27. август 2021. | Уреднички колегијум 0

Наслов

Према евиденцији међународног комитета Црвеног крста, 1.630 лица са територије Kосова и Метохије се још увек води као нестало и њихова судбина није позната.

Према евиденцији међународног комитета Црвеног крста, 1.630 лица са територије Kосова и Метохије се још увек води као нестало и њихова судбина није позната.  #Nestali #Kidnapovani #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti



Ово је саопштено на данашњој конференцији Удружења породица косметских страдалника и Ресорсног центра за нестала лица у Приштини.

Они су у београдском Медија центру, поводом Међународног дана несталих који се обележава 30. августа, послали поруку властима у Београду као и сепаратистичком систему са центру у Приштини "да отворе фиоке и архиве и дају информације и извештаје са лица места о несталим особама".

"Урадите нешто, договорите се, крените да разрешавате судбину још 1.630 лица по евиденцији међународног комитета Црвеног крста, чија се судбина још не зна", рекла је чланица удружења Гордана Ђикановић.

Udruženje porodica kosmetskih stradalnika: I dalje nepoznata sudbina 1.630 nestalih osoba

Према њеним речима, осим породица несталих и комисија за нестала лица "готово да нико није заинтересован" да тај проблем почне озбиљније решавати.

"По овој динамици, како је било до сада, да се у последњих пет година, малтене на прстима једне руке могу избројати ексхумирана и идентификована тела. Е сад ви замислите колико је још времена потребно да се сазна судбина још осталих 1.630. За ових 22 године, од када су се та страшна догађања десила, ми смо негде написали да смо ми све сузе већ исплакали, али се нисмо уморили и нећемо се уморити", рекла је Ђикановић.



Она је истакла да је посебно задовољна што тај проблем на исти начин третирају и српске и албанске породице, рачунајући да ће заједничким порукама "можда пре стићи до циља да се одмрзне тај проблем који је предуго залеђен".

Председница Удружења породица косметских страдалника Наташа Шћепановић изјавила је да то нису прве заједничке активности и да су оне почеле много раније.

"Жеља нам је, и поред потешкоћа и опструкција са обе стране, да заједничким снагама снажније и енергичније утичемо на све релевантне факторе, како би дошли до истине и пронашли присилно отета лица", рекла је Шћепановић.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html




Kако је оценила, породице жртава трпе док "политичари одмеравају своје снаге и вуку потезе као на шаховској табли".

"Прикривају се и уништавају кости и гробови да би се избегла одговорност, а одговорни су и Београд и Приштина и представници међународне заједнице и све оне земље чији су контингенти KФОР-а били на тим просторима. И зато им ми поручујемо: Господо, седните за исти сто, договорите се и поштујте договор. Изнесите све информације и архиву коју имате и пронађите нестала лица", истакла је Шћепановић.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Ко је изгубио ''нестале''?! - КМ Новине

Шиптарске, у спрези са окупационим властима, намећу и умножавају причу о сопственим жртвама као велику трагедију која треба да оправда све њихове злочине над Србима, иначе до сада невиђеним у свету или који се могу окарактерисати једино као геноцид у сваком смислу и области. Једини проблем су им - докази.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Упућен писмени захтев Хагу да се обнови истрага о ''Жутој кући'' - КМ Новине

Упућен писмени захтев Хагу да се обнови истрага о ''Жутој кући'' #Žuta_kuća #Zločin #Šiptari #Srbi #Trgovina_organima #Albanija #UĆK Писмени апел којим се захтева поново покретање истраге "Жутој кући", стигао је на адресу тужилаштва Хашког трибунала Писмо је послао Миленко Јовановић, педседник Привременог органа општине Ђаковица, који захтева од тужилаштва да новом непристрасном истрагом, на основу чињеница које утврде, подигну оптужнице против одговорних, у случају „Жута кућа" која ни више од 21 године нема свој епилог.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Ђани Виола: Пре америчке агресије! - КМ Новине

Ђани Виола: Пре америчке агресије! #Djani #Viola #NATO #agresija #Amerika #Šiptari #Separatisti #Kosovo #Metohija #Srbija #kmnovine У својим операцијама терористи убијају цивиле, жене, децу и старце. Убијају их у пољима, двориштима њихових кућа и у возилима. Убиства су била окрутна и свирепа да би се застрашило становништво, односно да би убедили жртве да учествују у терористичким активностима.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине