Вести:

понедељак, 23. август 2021.

Шиптарско пребијање дечака Михајла С. (12) у Косовској Каменици, резултат је и издајничке политике Владе Србије!

понедељак, 23. август 2021. | Уреднички колегијум 2

Шиптарско пребијање дечака Михајла С. (12) у Косовској Каменици, резултат је и издајничке политике Владе Србије!

Група старијих Шиптара без икаквог повода напала је дванаестогодишњег српског дечака Михајла С. данас око 14 сати у центру Косовске Каменице.

Група старијих Шиптара без икаквог повода напала је дванаестогодишњег српског дечака Михајла С. данас око 14 сати у центру Косовске Каменице.  #Šiptari #Napad #PetarPetković #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti






Дечаку, ученику петог разреда основне школе “Десанка Максимовић”, нанете су озбиљнијих физичких повреда доживео је и огроман стрес. Збринут је у болници у Косовској Каменици.

Како је његов отац потврдио, дечак је ишао у продавницу као и сваког дана, међутим по повратку га је напала група Шиптара и вређала на албанском језику.

Михајло је нападнут само зато што носи српско име и презиме и говори српским језиком. Он је жртва обести шиптарских екстремиста који гаје отворену мржњу према свему српском и желе Косово и Метохију без Срба. За такво понашање добијају отворену подршку сепаратистичког центра у окупираној Приштини која се одувк водила политиком некажњавања нападача на Србе. Овакво стање нарочито је отежано јер од потписивања Бриселског споразума Шиптарима нарочито помаже и издајничка политика Владе Србије, тачније Вучићевог режима, што их посебно охрабрује да Србе изнова и све жешће нападају јер се истиче њихова незаштићеност. Статистика и стање на терену, то неумољиво потврђују.


Из Канцеларије за Косово и Метохију, тачније господин Петар Петковић лично, наводи како су "повреде и стрес које је Михајло доживео срамота пре свега међународне заједнице за коју не постоје српске сузе и мука коју наши сународници свакога дана доживљавају декларишу се као узредни инциденти. Нека питају Михајла или његове другаре и родитеље како се после овог напада осећају"?

За оне који би требало да решавају питање Косова и Метохије, подмукло је да се обраћају апстрактној "међународној заједници" која нема ни своје седиште, ни свог представника ни инфраструктуру. Другим речима тај појам означава нешто што не постоји већ нешто што подразумева одређене чиниоце али никога и ништа конкретно, тако да нема било какав утицај на било кога и било шта. Обраћање непостојећој институцији јесте потчињавање онима који раде противно српским интересима јер се избегава њихово помињање! Зашто не прозове УНМИК који би, према Резолуцији 1244 морао да има своју полицију? Зашто не и ЕУЛЕКС ако се хвале да су "мисија владавине права"? Зашто се не обрати КФОР-у? Зашто се не обрати и прозове Европску унију под чијим окриљем се води преговори у Бриселу? Наиме, када било ко из српске власти помене Брисел, то не значи баш ништа! Јер тако можете да одете на улицу, истакнете транспарент и тражите правду од пролазника! Кога је брига за то? Избегавањем прозивања оних који јесу одговорни, Петковић, а тиме и Влада Србије, заправо прихватају да они нису одговорни, дакле мире се са тим да нема ко да заштити Србе а то директно значи да они и не желе, не раде на било каквој заштити Срба. То и не чуди када знамо да су Бриселским споразумом и Устав Србије, као и УН Резолуција 1244 који су били најјачи међународни гаранти одрживог правног система, погажени и обезвређени. На тај начин почињена је најтежа велеиздаја у историји српског народа! Зато не елимо да слушамо лицемерна оправдања па још и да се преко тих Петковићевих лажи, прикупљају политички поени!

Поред овога, Петковић додатно иритира Шиптаре и подстиче њихову нетрпељивост наводећи да "антистрпско расположење и узаврела реторика коју свакога дана слушамо из Приштине генерише и стимулише овакве нападе према Србима".

Ово без сваке сумње јесте тако али антисрпско расположење међу Шиптарима је константно деценијама уназад а напади су се дешавали само онда када је Влада Србије повлачила своју подршку и остављала отворен простор Шиптарима за њихов продор, а сада се управо то дешава издајом коју чини Вучић и они који га подржавају. Овде је проблем што постоји и одговорност Владе Србије и њених чиновника!




http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Сву своју немоћ Петковић наглашава понављањем устајале фразе: "Због тога још једном тражимо и овим путем, а затражићемо и званично да се повећа безбедност у српским срединама на простору Косова и Метохије, а да међународне организације на КиМ изврше снажан притисак на власти у Приштини да прекину са политиком некажњавања и најоштрије санкционишу починице".

Дакле "још једном" - зашто ништа није учињено до сада?

Зато што издајом Косова и Метохијем, гашењем правосуђа, полиције и других државних служби на тлу покрајине, Вучићева влада се одрекла сваког ауторитета и моћи и остаје им још само ово што раде, објављивање јалових саопштења за јавност којима евентуално још неког Шиптара додатно револтирају и подстакну на  нови напад на Србе на Косову и Метохији.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com
* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Косовска Митровица: Тројица Албанаца претукла српског младића у насељу Бошњачка махала - КМ Новине

Косовска Митровица: Тројица Албанаца претукла српског младића у насељу Бошњачка махала Такозвана Косовска полиција привела је тројицу осумњичених Албанаца за напад на српског младића у Рано јутрос у северном делу Косовске Митровице три млађа Албанца физички су напала М.Д. (21) српске националности и нанела му повреде на руци и у пределу ока.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Kом Петру Петковићу треба веровати? И који од њих лаже - КМ Новине

Kом Петру Петковићу треба веровати? И који од њих лаже Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић за само 24 сата је изјаву да Србија не предаје електроенергетски систем на северу KиМ Албанцима, као што тврде поједине опозиционе странке, променио у - то је урадила Демократска странка 2001. године.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Иван Максимовић: ''Српска листа'' систематски прогања Србе са КиМ - под Вучићем најгоре до сада - КМ Новине

Иван Максимовић: ''Српска листа'' систематски прогања Србе са КиМ - под Вучићем најгоре до сада Видовдан никада није обележен срамније него од када о томе на Kосову и Метохији брину СНС сепаратисти.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Нељуде сместити где им је место, у фиоку. Али где је Србија? Толико потамнелог детињег сунца на њену душу.

    ОдговориИзбриши
  2. Михајло из Деспотовца

    Сведоци смо да нам се у срцу такозване цивилизоване Европе , дешава да је само Српски народ незаштићен на Косову и Метохији. Црна рупа усред тзв.савремене Европе. Мали Михајло ником ништа није скривио.
    Зашто ћути државно руководство Србије, зашто ћуте невладине организације које брину о заштити људских права и слобода ?
    Зашто ћутимо ми Срби са Косова и Метохије који живимо у централној Србији. Пробудимо се браћо Срби и подигнимо свој глас против неправде !
    Затражимо сложно од државног руководства Србије, примену Резолуције 1244 СБ УН и долазак до 1000 (хиљаду ) војника и полицајаца на Косову и Метохији, повратак 250000 Срба...
    Зашто ћутимо ми који смо рођени, а не живимо на подручју Косовског Поморавља и мирно гледамо мападе Шиптара на нашу браћу Србе ?
    Пре више деценија у вези геноцида који се врши на Српским народом, више векова са малим прекидима , је неко казао " Ми Срби праштамо, али не заборављамо". Ова изрека је успављујућа и прихватљива за лаковерне,наивне и прорачунате политичаре.
    Српски књижевник Владан Десница је казао "Кога су једном некажњено клали , препоручује се за сва будућа клања".
    Према томе, браћо Срби , не треба да праштамо злочинцима, него да памтимо и вратимо им истом мером кад тад, само уз подршку братске Русије.




    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине