Вести:

уторак, 20. јул 2021.

НП ''Отаџбина'': Одборници самопроглашене републике Косово прогласили Вучића почасним грађанином

уторак, 20. јул 2021. | Уреднички колегијум 0

НП ''Отаџбина'': Одборници самопроглашене републике Косово прогласили Вучића почасним грађанином

Ових дана су одборници општине Звечан прогласили председника Србије Александар Вучића за почасног грађанина.

Ових дана су одборници општине Звечан прогласили председника Србије Александар Вучића за почасног грађанина.  #Vučić #Počast #Građanin #Zvečan #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti






Ранијих година је исто тако за почасног грађанина проглашен и некадашњи директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић. Почасни грађани општине Звечан су још и најбољи светски тенисер Новак Ђоковић, чувени српски хирург и академик Зоран Кривокапић и руски председник Владимир Владимирович Путин.

Међутим, док су и Ђоковића и Кривокапића као и руског председника за почасног грађанина ове мале општине на северу Косова и Метохије прогласили одборници који су изабрани на основу Устава и закона Републике Србије, Александара Вучића и Марка Ђурића су прогласили одборници изабрани на основу закона самопроглашене републике Косово. Исти су положили и заклетву, усмену и писмену, на устав ове сепаратистичке творевине. Наш народ би рекао „према свецу и тропар“.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, иначе политички конвертит, прочитао је писмо захвалности председника Србије. Председник у свом писму каже да се буди са Косовом и Метохијом у срцу а ноћу склапа очи опет са јужном српском покрајином на устима. Ту је председник у праву. Чим се пробуди он потпише издајнички Бриселски споразум а пре него што заспе сличан издајнички споразум потпише у Вашингтону.






А зашто је Петар Петковић политички конвертит? Па зато што је као некадашњи портпарол ДСС и народни посланик у Скупштини Србије за говорницом изјављивао да је Александар Вучић због Бриселског споразума највећи издјаник у историји српског народа. Сада га због истог споразума назива патриотом.

У понедељак је Александар Вучић са Аљбионом Куртијем наставио преговоре на релацији Београд-Приштина. Једна од тачака на преговарачком столу биће и Заједница српских општина. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да су пре доласка Александра Вучића на власт Срби већ имали своју Заједницу општина и насеља бираних и састављених од одборника на основу избора које је расписала Скупштина Србије. Уосталом, таква заједница је 2010. године прогласила руског председника Владимира Путина за почасног грађанина Косова и Метохије. Плакету је примио ондашњи шеф руске канцеларије у Приштини. Таквој заједници која је већ фигурирала требала је само власт у Србији да одреди функције. Нажалост, Александар Вучић не само што јој није доделио надлежности већ је увођењем привремених мера општинама на Косову и Метохији такву заједницу српских општина и насеља укинуо. Нову није створио нити је у стању због кукавичлука да је формира. У издајничком бриселском споразуму који је председник Србије потписао предвиђено је и њено формирање али без јасних надлежности. Али и као такву председник Србије се за њу није изборио већ је пре тога укинуо скоро све државне институције а заједницу српских општина оставио је у други план. Можда и зато што она и нема никакве ингеренције.

Пре неки дан је по ко зна који пут председник Србије изрекао сто пута поновљену лаж да је претходна власт 2011. године успоставила граничну линију између централне Србије и јужне српске покрајине. Одлуком Владе Србије од 6. децембра 2012. године (доставамо у прилогу) коју је потписао Ивица Дачић успостављена је класична државна граница унутар Србије. Претходно је током техничких преговора у Бриселу Александар Вучић договорио са сепаратистима да 30% прихода на административним прелазима Јариње и Брњак иду српским општинама на северу КиМ. Александар Вучић је због 30% царина на овим административним прелзима успоставио класичну државну границу између Косова и Метохије и остатка Србије.


У последње време евидентан је пораст насиља према српском становништву на Косову и Метохији. Реакција режима у Београду је анемична и млака. Чак напротив, председник Србије у више наврата је изајвио да он нема намеру да шаље војску да заштити Србе на Косову и Метохији јер како он каже не жели да српски добровољци па и његови синови доживе трагичну судбину на Косову и Метохији. Оваквим својим изјавама председник Србије само подстиче Албанце да некажњено врше насиље над Србима. Ово је још чудније имајћи у виду да је председник некада говорио да за једног убијеног Србина треба убити 100 Муслимана а стотине добровољаца као генерални секратар Српске радикалне странке послао је на ратишта у Хрватску и БиХ. Лако је било слати туђе синове, али данас кад има своје, он је миротворац.

Оно што је бизарно овакву штетну националну и државну политику Србије подржавају сви режимски медији. Када је у питању јужна српска покрајина на суптилан начин заговарајући независност самопроглашене републике Косово то чине и они антирежимски као што су Н1, Нова С и други. Изузев поједних вебсајтова и регионалне КТВ Зрењанин нигде више не можете да чујете критике на рачун националне и државне политике Александра Вучића према КиМ. Међутим, без обзира на овакву жестоку медијску кампању и даље је 85% грађана Србије против предаје КиМ и исто толики број за тзв. замрзнути кофликт. Оно што посебно радује да је тај број највећи у узрасту од 18 до 25 година.




Косовска Митровица

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“



* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП ''Отаџбина'': Вучић гневан на Путина јер инсистира на Резолуцији 1244 - КМ Новине

НП ''Отаџбина'': Вучић гневан на Путина јер инсистира на Резолуцији 1244 #Вучић #Путин #Отаџбина #Косово #Метохија #Србија #Издаја Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина" у потпуности подржава политички став прослављеног српског режисера Емира Кустурице у интервјуу датом руским медијима, наводи НП "Отаџбина" у саопштењу за јавност које преносимо у целости.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП Отаџбина: Нека се Вучићева издаја вечно памти и о њој приповеда! - КМ Новине

И не само он, него и његов лични потрчко у лику министра спољних послова Србије Никола Селаковић цвили и моли Аљбина Куртија да њихој Кукњава, запомагање, јадиковка председника Србије за још једним министарским местом у сепаратистичкој влади самопроглашене републике Косово је сумрак државне и националне политике Александра Вучића, констатује НП "Отаџбина" са КиМ.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП Отаџбина: Нека се Вучићева издаја вечно памти и о њој приповеда! - КМ Новине

И не само он, него и његов лични потрчко у лику министра спољних послова Србије Никола Селаковић цвили и моли Аљбина Куртија да њихој Кукњава, запомагање, јадиковка председника Србије за још једним министарским местом у сепаратистичкој влади самопроглашене републике Косово је сумрак државне и националне политике Александра Вучића, констатује НП "Отаџбина" са КиМ.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине