Вести:

понедељак, 21. јун 2021.

Украдена струјна инсталација из црквe у Урoшевцу

понедељак, 21. јун 2021. | Уреднички колегијум 0

Украдена струјна инсталације из цркве у Урошевцу

Православна црква Светог цара Уроша у Урошевцу опљачкана је, а украдена је струјна инсталација, јавља албански портал из Приштине "Репортери".

Православна црква Светог цара Уроша у Урошевцу опљачкана је, а украдена је струјна инсталација, јавља албански портал из Приштине "Репортери".  #Uroševac #Crkva #Krađa #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti #Srbija







Како портал наводи, иако су врата цркве била закључана, лопови су у суботу успели да уђу у цркву, а није познато како су то урадили.

Такозвана "Косовска полиција" истражује случај али нада да ће поранћи чиниоце не постоји јер се та пракса усталила.

Према наводима те полиције, осим струјне инсталације, није забележена друга штета.





Ово је још један у низу од око 15-так напада на српске православне светиње на Косову и Метохији у последњих неколико месеци.

 

* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Цркву Спомен-костурницу хиљаде српске деце помрле у Албанији рушили комунисти и Шиптари - КМ Новине

Цркву Спомен-костурницу хиљаде српске деце помрле у Албанији рушили комунисти и Шиптари #Рушење #Црква #Ђаковица #Храм #Шиптари #Косово_је_срце_Србије #мафија, #Косово, #Метохија, Стара црква Свете Тројице у граду Ђаковици је била предвиђена за маузолеј, спомен-костурницу хиљаде српске деце помрле у Албанији и земних остатака изгинулих, побијених и смрзнутих у ратовима 1912-1918.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Нови талас терора: ШЕСТА ЦРКВА ОБИЈЕНА на Косову и Метохији за десет дана! - КМ Новине

Нови талас терора: На Косову и Метохији обијена шеста црква за десет дана! Иако медији јављају пет, на Косову и Метохији је обијено чак шест цркава за само десет дана! Нејасно је зашто се једно од обијања прећуткује. Последња у низу јесте црква Свете Недеље у Горњој Гуштерици.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Црква у Бабином Мосту од потписивања Бриселског споразума оскрнављена по 18 пут! (ФОТО) - КМ Новине

Провалник или провалници у објекат Српске православне цркве ушли су тако што су скинули металну решетку са прозора и упали унутра, изјавио је председник привременог органа општине Обилић Горан Данчетовић. "Таман се ситуација слегла од тог инцидента, сада опет ово, то је додатни притисак на мештане", рекао је Данчетовић.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине