Вести:

среда, 2. јун 2021.

Порфирије честитао новом градоначелнику Загреба стиховима Џонија Штулића и Индекса

среда, 2. јун 2021. | КМ новине 0

Порфирије честитао новом градоначелнику Загреба стиховима Џонија Штулића и Индекса

"Народ мора да се освести и не само да усмено осуди екуменизам већ и конретним делима да се успротиви и екуменистима као главним разоритељима вере православне која је кроз векове ропства сачувала српски национални и народни идентитет"

"Народ мора да се освести и не само да усмено осуди екуменизам већ и конретним делима да се успротиви и екуменистима као главним разоритељима вере православне која је кроз векове ропства сачувала српски национални и народни идентитет" #Porfirije #Zagreb #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti  #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Илустрација: КМ новине




Порфирије не престаје да уверава народ у своју раслабљену веру и хришћанство које је у њему у дубокој кризи. Због тога представља најнеозбиљнијег патријарха који се икада нашао на челу Српске православне Цркве.

Избор на дужност градоначелника Загреба, Томиславу Томашевићу, честитао је Порфирије (Перић) цитирајући стихове Џонија Штулића и групе Индекси!

"Користим ову прилику да Вам упутим најсрдачније честитке поводом избора на дужност градоначелника Загреба, с искреном молитвеном жељом да Ваш мандат буде испуњен просперитетом и благостањем за све Загрепчане, без изузетка", написао је патријарх Порфирије у честитки новом градоначелнику Загреба.


"Својевремено је велики загребачки песник Бранимир Џони Штулић певао Када Загреб израња из сна, што ме је потакло да изразим наду, која је, уосталом, и нада свих житеља овога лепога града, да је пред нама ново јутро које ће променити све", навео је патријарх Порфирије преноси РТС.

Ово није гест уљудног понашања, не памти се прилика да је патријарх једне Цркве честитао долазак на место градоначелника града друге државе посебно не ако она има отворено непријатељски однос прем држави у којој он столује. Ово, заправо, представља отворени чин понижавања читаве Српске православне Цркве, њених верника, народа историје а понајвише жрава које су зверски поклане и страдале од Усташа само зато што су припадале православној вери и српском народу. 




Порфирије наставља:

"Нека би Вама и свим Вашим сарадницима Господ Исус Христос подарио мудрост, снагу и стрпљење да праведно и истинољубиво предводите Загреб и служите Загребу, на задовољство свих његових грађана", закључује патријарх Порфирије у честитки.

Овим Порфирије отворену исказује екуменску страну своје личности и убеђује нас да је она превагнула те да због тога он не сме да буде даље патријарх СПЦ како правила и налажу, с обзиром да се за иноверне, у овом случају чак припадника јеретичке римокатоличке фракције, јавно моли!

Ова, није претерано рећи нехришћанска а не само срамна честитка, дубоко вређа хришћанска осећања православних верника у Србији јер представља промоцију анти-хришћанских вредности. Од оних које представљају промоцију рок музике, која свакако није забрањена али због пропагирања развратног начина живота није била предмет нити саставни део православног општења, нити то може да буде од стране клира ако се до вере иоле држи.

Осим тога, Порфирије мимо искреног осећања православних верника наступа људски привлачно али тек супртоној, страни којој се обраћа а дубоко одвратно народу у коме живи и коме је припадао, те је ова честитка нехришћански и понижавајућа јер подилази градоначелнику главног града Хрватске која истовремено наставља прогон и понижавање српског становништва у Хрватској и то
чак после два геноцида која је извршила над Србима од Другог светског рата до данас!



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Патријарху Порфирију није стало до српског народа ни у Хрватској нити било где друго где је угрожен било Црној Гори, БЈРМ Македонији нити на Косову и Метохији. Он ни једном није упутио овако снажну и дрску (наспрам вере и Бога дрску) поруку онима који српски народ прогоне. Уместо тога међу првима се обраћа градоначелнику Згреба који ни по чему не представља пријатељску вредност према Србији и српском народу. Заиста - срамно и јадно!

Порфирију не само да није стало до достојанства, које би морао да чува на месту на коме се налази, на трону Светог Саве, већ још већи труд улаже у разградњу и слабљење вере код просечног па и утврђеног верника који будући богобојажљив не може да схвати да је патријрах спреман на то, посебно што се нико не буни због тога а све упућује на величину кризи у коју је СПЦ упала вођена екуменистима. Али народ мора да се освести и не само да усмено осуди екуменизам већ и конретним делима да се успротиви екуменизму и екуменистима као главним разоритељима вере православне која је кроз векове ропства сачувала српски национални и народни идентитет.

Уколико отпор не буде довољно снажан, постоји реална бојазан да ће српског народа нестати без вере и Бога који му је једина узданица у ово и свако друго време до данас.

* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Митрополит Порфирије признао јеретика за светитеља - КМ Новине

петак, 22. април 2016. | КМ новине "Био сам одушевљен што је дошло толико људи, с толиким поштовањем, с вјером у Бога", рекао је митрополит загребачко-љубљански Порфирије у разговору за Вечерњи лист.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Митрополит Порфирије исповедио јерес - КМ Новине

Као што се и очекивало, после тријумфалног Сабора за екуменисте, наставило се пуним замахом ка организовању једне религије - „јединства у различитости". Стари, и „истрошени за пацифистичке хепенинге" епископи су послани у заборав, а на даљем спровођењу екуменизма активно је ангажована „млада гарда" екумениста.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Предраг Јакшић: Ut Unum Sint - КМ Новине

Врло је тешко слушати и читати изјаве и беседе Порфирија Перића, а повезати то са чињеницом да се ради о патирјарху СПЦ. Сама чињеница да особа која све то што изговара седи на трону Светог Саве, поражавајућа је. Говор, одржан 24. марта 2021.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине