Вести:

среда, 2. јун 2021.

Албанска политичарка са КиМ: Припадници тзв. ''ОВК'' убијали су Србе, Роме и своје ривале

среда, 2. јун 2021. | КМ новине 0

Албанска политичарка са КиМ: Припадници тзв. ''ОВК'' убијали су Србе, Роме и своје ривале

Такозвана "Министарка спољних послова" албанских сепаратиста са КиМ, Доника Гeрвала-Шварц, изјавила је да су припадници терористичке тзв. "Ослободилачке војске Косова" чинили убиства током послератног периода, а да су жртве били Срби, Роми и албански противници те организације.

Такозвана "Министарка спољних послова" албанских сепаратиста са КиМ, Доника Гeрвала-Шварц, изјавила је да су припадници терористичке тзв. "Ослободилачке војске Косова" чинили убиства током послератног периода, а да су жртве били Срби, Роми и албански противници те организације. #Убиство #УЋК #ОВК #терористи #Срби #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti  #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Доника Гервала-Шварц



"Гервала-Шварц жели да се разреше многа послератна убиства. После повлачења српских трупа, извршили су их углавном припадници такозване "Ослободилачке војске". Жртве су били српски, ромски и Албанци, противници ОВК", преносе албански медији са КиМ писање швајцарских.

"Заједно са другима, више пута сам захтевала да се у потпуности истраже политичка убиства након завршетка рата", рекла је Гeрвала-Шварц за "НЗЗ" и затражила "правду за све".






Албански медији са КиМ подсећају да је Гервала-Шварц, и раније оптуживала припаднике тзв. "УЋК" за убиства политичких противника и да је због тога недавно критикована од опозиционих странака у Приштини.

"Никада нећу престати да тражим правду за све жртве на Косову, без обзира на политичку припадност, пол, националност или функцију жртава и починилаца злочина", написала је Гервала-Шварц на друштвеним мрежама, неколико дана након континуираних критика на њен рачун.




http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Доника Гервала-Шварц прво је била члан ДСК. Након сукоба убијено је најмање 20 званичника и активиста те странке.


* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Зоран Влашковић: Док сваки ваш убица не буде изведен пред суд - КМ Новине

Зоран Влашковић: Док сваки ваш убица не буде изведен пред суд Некадашња председница огранка Демократског савеза Косова у Немачкој Доника Гервала, објавила је 8. новембра, непосредно након подизања оптужнице против вођа терористичке ОВК Хашима Тачија и Кадија Весељија, фотографије активиста те странке, који су убијени током и после ратних збивања 1999.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Списак терориста Тачијевог ''одреда смрти'' - КМ Новине

Шиптарски лист са КиМ „Бота сот" објавио је списак припадника тајне службе такозване „Шик", коју је након рата на Косову и Метохији контролисала владајућа Демократска партија Косова. Подаци са ове листе треба да послуже за разјашњавање убистава, насиља и злочина током 1998. и 1999. године на Косову и Метохији.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

ШОКАНТНО: Српска Влада по први пут после 17 година прави јединствену базу злочина УЋК - КМ Новине

"Први пут смо направили координацију свих наших служби, надлежних државних органа и скупштинског одбора, који имају чињенице и доказе о свим конкретним злочинима које је починила терористичка тзв. "ОВК"! Радна група, коју је тај Одбор формирао, створиће архиву која би да доведе до командне одговорности за злочине које је током 1998, 1999.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине