Вести:

недеља, 2. мај 2021.

Свети Јустин Ћелијски, Беседа на Васкрс (ВИДЕО)

недеља, 2. мај 2021. | Уреднички колегијум 0

"Не једна, него све смрти нека јуришају на Христовог човека, не могу ништа"

Свети Јустин Ћелијски, Беседа на Васкрс (ВИДЕО)  #Свети #Јустин#Ћелијски #Васкрс #Беседа #Господ #Исус #Христос #Васкрсење #Победа

"Ево дана који створи Господ! Тако се пева данас у једној дивној црквеној песми. А ко је до данас стварао дане људске? Ко је то стварао дане живота твог и мог, свакога човека, ко? Смрт! Смрт је створила твоје дане и моје дане и кроз грех, баца нас у загрљај ђаволу! А ђаво нас баца у пакао. Ето ко је стварао дане рода људског и дане живота људског. Грех! Смрт! Ђаво! Ето твораца наших дана! Ето црних сунаца у страшној ноћи греха и смрти у којој је живео род људски до Господа Христа."

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: 




* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Васкршња посланица 2021. године (ВИДЕО) - КМ Новине

Заиста, то: „ Радуј се!", и то: „Радујте се!" одзвања читавом Васељеном од оних дана до дана данашњег. Трепери та радост и на лицима свих вас и свих нас, који у ово васкршње јутро прослављамо и једним устима и једним срцем свету објављујемо ту велику и највећу радост за уморнога, осиротелога, уплашенога и усамљеног, умртвљеног и грехом обремењеног човека, дивним и сверадосним поздравом: „Христос Васкрсе!"



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Епископ Артемије - Васкрсна посланица 2016. (ВИДЕО) - КМ Новине

Свој духовној деци - монаштву, свештенству и верном народу Епархије рашко-призренске У ЕГЗИЛУ, сверадосни васкрсни поздрав ХРИСТОС ВАСКРСЕ! ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ! На овај сверадосни и свесветли Празник васкрсења Христовога, драга децо духовна, света Црква позива и призива на радост и весеље сву Божију творевину, небо и земљу и преисподњу, сав свет видљиви и невидљиви, све небеске силе и сав род људски.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Чудо у Љуљацима на Васкрс! - КМ Новине

Током Богослужења у Љуљацима, манастиру Епархије рашко - призренске у Егзилу, десило се чудо слично силаску Благодатног огња. Благодатни огањ представља пламен који се чудесно појављује на Светом Гробу, у Јерусалиму на богослужењу Велике суботе, увек и једино уочи православног Васкрса.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине