Вести:

недеља, 30. мај 2021.

Нови талас напада на српске породице на КиМ

недеља, 30. мај 2021. | КМ новине 0

Наслов

Таласи напада на српске породице на Косову и Метохији понављају се ве чешће и трају све дуже па се стиче утисак да у последње време и не престају.






Последњих дана нападнута су имања две повратничке породице у засеоку Черановићи, у повратничком селу Kлобукар, код Новог Брда.

Kућа С. С. испрскана је нафтом, помоћни објекат у ком чува дрва и алат је обијен и похаран, а његовом комшији Б. З. кућа је обијена и украден му је електрични шпорет.

Након полседњих напада и разбојништава чија су мета биле православне цркве, ово је још један конкретан доказ угњетавања и терора над Србима на Косову и Метохији. Угрожени су нарочито они усамљени јер су без ичије заштите.






Од шиптарских власти се једино овакав третман Срба и може очекивати, страни представници нису заинтересовани за догађаје који њихове мисије показује несупешним а улажена средства њихових држава баченим парама, али народ на КиМ боли то што га з ово мучно време не штте ни држава, ни црква.

Наиме, и једни  идруги а Шиптарима воде ативне разговоре и расправе за јавност али их не занима ни мало како обичан народ живи и зашто је уопте нападан а то није лоша економска ситуација код Шиптара већ уобичајено терорисање и пргон Срба.

 

* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Напад на српску кућу у Клини - КМ Новине

Шиптари каменовали кућу Србина у Клини кога су и прошле године некажњено напали и за то њега оптужили. Насловна фото: Кућа српских повратника, околина Клина - КМ Новине Кућа Драга Конића у Клини била је мета напада за сада непознатих особа, које су каменицама поразбијале стакла на неколико прозора, пренела је РТС-у начелница Пећког округа Винка Радосављевић.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Циљано насиље Шиптара над Србима не престаје, траје и даље - КМ Новине

Циљано насиље Шиптара над Србима не престаје, траје и даље #Kosovo #Metohija #Srbija #Orahovac #17mart #Pogrom2004 Што су нам Албанци више наносили неправду, ми Срби, постајали смо свеснији да смо на праведном Божијем путу, путу страдања.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Годишњица напада КФОР-а у Звечану, рањавање Срба, уништавање имовине, уклањање барикада... - КМ Новине

Годишњица напада КФОР-а, рањавања Срба, уништавања имовине, уклањања барикада... #Kosovo #Metohija #Srbija #KFOR #Napad #Zvečan На данашњи дан 2012. године, окупаторске снаге КФОР-а, пре свих немачки и амерички војници, брутално су напали Србе, цивиле, пуцајући и разарајући све пред собом.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине