Вести:

четвртак, 6. мај 2021.

Хрватска формира војни кaмп на Кoсoву и Метoхији

четвртак, 6. мај 2021. | Уреднички колегијум 0

Министар спољних послова Хрватске Гордан Грлић Радман најавио да ће Хрватска на Kосову и Метохији формирати војни камп, ради, како је рекао, "веће безбедности".

Хрватска формира војни камп на Косову и Метохији  #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti
Гордан Грлић Радман





Грлић је данас у Приштини рекао и да Хрватска подржава дијалог Београда са албанским сепаратистима и да се противи "било каквој промени граница" у источној Европи што збуњује јер ако то важи дословно, онда значи да Хрватска више не подржава шиптарске сепаратисте јер су Косово и Метохија саставни део Србије. Међутим ради се о супротном, отвореном кршењу закона земље домаћина - Србије, као и Међународног права на делу њене окупиране територије.

"Подржавамо билатерални дијалог између Kосова и Србије и надамо се да ће решење бити пронађено", рекао је Гордан Грлић Радман на заједничкој конференцији за новинаре са илегалном тзв. "министарком" албанских сепаратиста, Доником Гервалом, те додао да подржава и укидање виза ЕУ за житеље Косова и Метохије, преносе медији.

"Одлучили смо да на Kосову и Метохији поставимо војни камп, који ће допринети стабилности. Хрватска је недавно донела одлуку о повећању свог војног контингента у оквиру мировне НАТО операције на Kосову - Kфор, а операција Kфора има посебан значај за Хрватску, јер се налази у нашем непосредном суседству, што може да има посебне импликације на стабилност цеог региона", навео је Радман.




http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html




Радман је додао је да су "Хрватска и албански сепаратисти традиционални пријатељи и да имају добре односе" (али није рекао да их повезује углавном непријатељство и мржња према Србима). Такође, још од ослобађања од Турака Хрвати и Шиптари су се борили на истој страни, прво служећи Аустро-угарима, затим фашистима и нацистима у Другом светском рату а онда и уз неонацистички НАТО пакт током 90-тих година, увек противу Срба. Заједничко им је и то што никада у историји нису имали своју државу док нису окрњили део српске териорије, али и историје и најзначајније владаре којима се хвале, те тако створили своју.

Грлић је подсетио да је Хрватска међу првима признала једнострано проглашену илегалну независност албанских спаратиста и најавио донацију од 10.000 вакцина против коронавируса. С обзиром на проблеме те пораст броја заражених и умрлих одмах након вакцнације због чега се верује да су управо вакцине и узрок, ово ни мало не делује као пријатељски гест али то и јесте за очекивати од "најхрабријег народа на свету који није храбар зато што се ничега не боји већ зато што се ничега не стиди" како је говорио Јован Дучић.

Хрватска живо гаји култ усташтва чинећи га све популарнијим па ће сигурно и та врста неонацизма бити једна од заједничких тачака кроз сарадњу Хрватске са албанским сепаратистима.

КМ новине су у више наврата, путем друштвених мрежа, питале хрватске политичаре и вође албанских сепаратиста да ли знају зашто навијачи узвикују "Убиј Хрвата да Шиптар нема брата"? Међутим, нико од њих до данас није одговорио те ни ми немамо објашњење на овај субкултурни феномен који би, могуће је, додатно појаснио блискост Хрвата и Шиптара. Уколико дође до одговора, редакција КМ новина ће га благовремено објавити.



* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Ексклузивно: Ватикан скрива усташку пљачку - КМ Новине

Амерички адвокат Џонатан Леви тражи од Хрватске и "Свете столице" да врате Србима, Јеврејима и Ромима, убијеним у логорима НДХ, злато, сребро и накит који је отет од усташких жртава "Долазак Зорана Милановића на чело Хрватске и његов став да усташама нема места у данашњој Хрватској оснажио је надаља потомака српских жртава у Јасеновцу и другим усташким логорима смрти, да ће хрватски председник помоћи да се исправи неправда начињена Србима, Јеврејима и Ромима.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Непозвани гости Морполаче - КМ Новине

Узнемирујуће вијести из Далматинског села Морполача, села у којем је до 1991. било 120 српских домаћинстава и два хрватска. Наиме, повратници и некадашњи житељи села су 2015. уочи Светог Илије на сеоско гробље поставили крст висок 6,5м, који је освештао владика Далматински Фотије. Од тада су почеле вербалне провокације и претње Хрвата из околних села.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Џејсон Харингтон: Упутство за правилно прослављање ратног злочина - КМ Новине

Хрватска је свету одржала лекцију о томе како прослављати ратне злочине. Повод је била двадесетогодишњица војне операције „Олуја" из 1995-те, у оквиру које је протерано преко 200.000 Срба из Крајине, и успут убијено око 2.000. У овом чланку рашчлањујем ову хрватску лекцију у прикладан приручник у четири тачке, за државе које желе да себи честитају на својим злочинима из прошлости.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине