Вести:

субота, 29. мај 2021.

Половина свих запослених ради у Београду

субота, 29. мај 2021. | КМ новине 0

Половина свих запослених ради у Београду

Нешто више од половине позитивног нето резултата целе привреде остварила су привредна друштва из Београдског региона.

Половина свих запослених ради у Београду #Zaposlenje #Posao #Beograd #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti  #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Фото: Илустрација / Извор: Делта холдинг




Ова друштва су остварила нето добитак од 223 милијарде динара, што је за 25,4% одсто више у односу на 2019. годину.

Београдски регион је забележио и највеће повећање броја запослених, па са 543.692 радника чини 44,6% укупног броја запослених у привреди.

Предузећа у Војводини су остварила позитиван нето резултат од 91,1 милијарде динара, али је он за 12,7% мањи него претходне године.

Успешније су у просеку пословала и привредна друштва из Региона Шумадије и Западне Србије. Њихов нето добитак, у износу од 60,2 милијарде динара, на годишњем нивоу је увећан за 10,4%, а порастао је и број запослених за 7.435 радника, па су привредна друштва из овог региона запошљавала укупно 223.747 радника, пише Нова економија.

Најдинамичнији раст профитабилности је остварен код привредних друштава у Региону Јужне и Источне Србије. Позитиван нето резултат овог региона је већи 2,6 пута од прошлогодишњег и износа је 58,8 милијарди динара.




http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



После прошлогодишњег губитка од 1,5 милијарди динара, привредна друштва из региона Kосова и Метохије су исказала нето добитак у износу од 409 милиона динара према овом листу што заправо јако чуди. 

Привреда на Косову и Метохији је у потпуности разорена, привредна друштва и предузећа готово да више и не постоје. Шиптарским сепаратистима је предато у руке све па и електроенергетски систем као и водовод који је пре неколико година финансирала и градила држава Србија. Мало државних предузећа чије гашење спречава то што би издаја КиМ била огољена, нису способна да створе било какав добитак јер немају са ким да привређују.

Осим податка о броју запослених који илуструје егоцентричну власт која црпи све крајеве ове државе, рекло би се да остали наводи могу да се ставе озбиљно под знак питања.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Лидл - маркетинг преваре и подвале окупатора и њихових слуга оличене у Влади РС - КМ Новине

Лидл - маркетинг преваре и подвале окупатора и њихових слуга оличене у Влади РС "Долазак "Лидла" у Србију не значи само отварање ланца супермаркета, то је симбол напретка и говори да се Србија придружује успешним државама" Долазак Лидла у Србију значи гашење великог броја домаћих трговаца и претварање успјешних породичних обрта у социјалне случајеве, повећање незапослености и неизвјесност домаћих произвођача хране!



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

И те 2008. био је март, и причало се о приватизацији, стратешким партнерима, страним инвестицијама... - КМ Новине

Читање старих вестију је као листање породичног фото-албума. Са сетом се присећате старих времена, гледате како сте изгледали срећно, смешно, наивно и како више ништа није исто. Ипак, то важи само за фото-албуме.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Ј. Пеев: Нечујно обарање система Даровном економијом базираној на бесплатној енергији и услугама - КМ Новине

Ј. Пеев: Нечујно обарање система Даровном економијом базираној на бесплатној енергији и услугама #Jasmina_Peev #Protest #Obaranje #Vlada #Izdaja #Sistem #Darovanje #Ekonomija Албанска војска се управо налази на Косову и ''вежба'' са ''косовском војском''. Сама чињеница, личи на халуцинацију. Али, не-реаговање владе Србије, сигурно јесте још више запањујућe него сама невероватна ситуација.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине