Вести:

среда, 19. мај 2021.

Чешки председник Милош Земан се извинио због бомбардовања Србије1999.! (ВИДЕО)

среда, 19. мај 2021. | Уреднички колегијум 0

Чешки председник Милош Земан извинио се због бомбардовања Србије1999.! (ВИДЕО)

Председник Чешке Милош Земан рекао је на конференцији у Прагу да је бомбардовање Југославије било грешка.

Председник Чешке Милош Земан рекао је на конференцији у Прагу да је бомбардовање Југославије било грешка.  #Чешка #председник #Милош #Зземан #Извињење #Бомбардовање1999 #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti  #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Част, достојанство, храброст: Милош Земан, чешки председник





Он се јавно извинио и замолио српски народ да му опрости што представља прво извињење српском народу за овај страховит ратни злочин геноцидних размера који је предводио НАТО пакт на челу са Америком

Милош Земан је на конференцији за новинаре навео да га је бомбардовање Југославије 1999. године све време мучило.

Подсетио је и на традиционално чешко-српско пријатељство.

"Пријатељству које се доказало 1938. године када смо били изневерени својим западним савезницима, али и 1968. године када су нас изневерили источни савезници", рекао је Земан.

"У оба случаја српски народ нам је изразио своју подршку и ми смо му се захвалили бомбардовањем. Овом приликом бих да се извиним за бомбардовање тадашње Југославије", навео је Земан и додао да је то била грешка.

"
Ја бих волео да као човек замолим српски народ да нам опрости", поручио је чешки председник.




http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Он је истакао да га је све време то мучило и да у време када се одлучивало о бомбардовању Савезне Републике Југославије, Чешка је била неколико недеља у Северноатлантској алијанси и да су били последњи који су дали сагласност.

"Очајно смо гледали и тражили барем једну земљу да се са нама повеже и буде против, али остали смо сами. Ипак је то био недостатак храбрости", нагласио је Земан.

"Са овим извињењем и молбом да нам се опрости решио сам своју дугогодишњу трауму, јер кајање ослобађа. Рекао сам и спасио сам своју душу", истакао је Земан.


"Надам се да ћу пре сам крај свог мандата још једном да посетим Београд", закључио је Земан, тренутно један од најхрабријих и најчеститијих председника неке државе.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

 

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Милош Земан: Хашим Тачи је ратни злочинац - КМ Новине

Председник Чешке о неуспеху Европе на КиМ, судбини малих земаља у новом хладном рату и односу са америчким амбасадором у Прагу: Не признајем Косово и зато не шаљем амбасадора у Приштину.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Чешка: четири особе ухапшене због свађе са шиптарским навијачима који су их напали и провоцирали - КМ Новине

Чешка: 4 особе ухапшене због свађе са шиптарским навијачима који су их напали и провоцирали #Чешка #Навијачи #Сукоб #Свађа #Косово_је_срце_Србије #УЕФА #мафија #Косово, #Метохија, ПЛЗЕЊ - Чешка полиција саопштила да је након свађе са шиптарским навијачима са КиМ уочи меча репрезентација Чешке и сепаратиста са КиМ, приведено шесторо а ухапшено четворо чешких навијача докје један посечен ножем.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Зоран Влашковић: За Чехе Косово је срце Србије - КМ Новине

Зоран Влашковић: За Чехе Косово је срце Србије У Чешкој су се појавиле интересантне маице са поруком - Косово је срце Србије. Изванредно дизајниране и са правим асоцирањем на поруку која је устаљена код Срба. Много пута до сада Чеси су долазили на Косово и Метохију да дају подршку Србима и Србији да је Косово саставни део државе Србије.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине