Вести:

петак, 9. април 2021.

Kњига за друга на Kосову и Метохији

петак, 9. април 2021. | Уреднички колегијум 0

Под слоганом “Kњига за друга на Kосову и Метохији” Удружење Kраљевина Србија у Врању је покренуло акцију прикупљања књига за библиотеку Основне школе “Младен Марковић” у Витини.

Под слоганом “Kњига за друга на Kосову и Метохији” Удружење Kраљевина Србија у Врању је покренуло акцију прикупљања књига за библиотеку Основне школе “Младен Марковић” у Витини. #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti

Ова библиотека располаже са веома малим бројем књига тако да јој је свака добородошла. Сви они који желе да поклоне неку књигу овој библиотеци могу да се јаве Удружењу Kраљевина Србија у Врању , на телефон 069 4992 009.


Уколико буде обезбеђен већи број књига оне ће бити уручене неком од  истурених одељења школе у Kосовском Поморављу.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

ПРЕПОРУЧУЈЕМО: Михајло Т. Макић - Још једна америчка подвала: ''Ви сте свет'' - КМ Новине

ПРЕПОРУЧУЈЕМО: Михајло Т. Макић - Још једна америчка подвала: ''Ви сте свет'' Више од две године, америчка амбасада на нашим екранима емитује хвалоспеве у виду спотова за заслуге истакнутих Срба који су дали немерљив допринос Америци и свету. Спотови носе назив „Ви сте свет".



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Вучић би да као змију отровницу негујемo латиницу - КМ Новине

Српска ћирилица се налази пред истребљењем, а лични добронамерни однос према њој од стране премијера Србије нема никаквог значаја за њен опстанак, јер она већ преко 60 година и даље нестаје. Због Вашег непознавања прилика са ћирилицом Ви лично нисте ни свесни њене угрожености и за Вас је ту „све у реду", а она и даље нестаје.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Важност и употреба ћирилице данас - КМ Новине

У оквиру европске писмености постоје 3 писма која је сачињавају:грчко, латинско или латинично (латиница) и ћирилско или ћирилично (ћирилица). Нажалост, последњих деценија је запуштена, чак и у јавној и службеној употреби. А не би смело тако бити. Зна се да је код нас равноправно у употреби и латиница, па тако заправо имамо суживот двају писама.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине