Вести:

недеља, 18. април 2021.

Иван Максимовић: Српска листа лопова и издајника

недеља, 18. април 2021. | Уреднички колегијум 1

Антиполитичка клима коју је, успостављањем диктатуре, створио Александар Вучић ништа добро није донела Србима на Kосову и Метохији јер јој циљ и није био то већ искључиво издаја и пљачка.

Иван Максимовић: Српска листа лопова и издајника   #IvanMaksimović #MagazinTaloid #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti
"Српска листа" у ужем саставу - промо фото
  • Пример о коме овде говоримо долази из области за коју је био надлежан, до недавно, човек на челу сепаратистичког "Министартсва за заједнице и повратак", један од десет најбогатијих политичара на Kосову и Метохији (укључујући и албанске, међу српским свакако најбогатији) иначе потпредседник "Српске листе" и функционер Српске напредне странке, Далибор Јевтић.

Пише: Иван Максимовић, Магазин Таблоид



Он се крајем марта огласио, путем Фејсбука, објавио да дужност преузима Горан Ракић и захвалио се свима онима, како каже, који су му тих дана "слали поруке критике и подршке".

Наравно, наводи да је подршка стизала "путем порука" јер она у јавности свакако изостаје осим код малог броја људи којима је он омогућио да дођу до неке зараде или нешто грађевинског материјала и опреме за мале, породичне послове у виду донација. Другим речима, истинске подршке у народу апсолутно нема јер нема ни резултата који би је обезбедили већ више оних који би подстакли супротно. Па ипак, Јевтић је написао (дословце):

"Хвала свима који су ових дана писали на искреним порукама, на критикама, хвала на свакој написаној речи. Од суштинске важности је да услед огромне подршке коју је Српска листа добила на последњим изборима будемо у могућности да управљамо једним од кључних ресора као што то јесте Министарство за заједнице и повратак", навео је Јевтић.

Далибор Јевтић и Горан Ракић



Подршка, коју Јевтић помиње, односи се на исход фебруарских сепаратистичких избора на којима је, ипак, убедљиву победу однело Самоопредељење Аљбина Kуртија. Вучићева "Српска листа" сакупила је гласове у срединама где Срба још увек има а где је могла да уцењује, прети отказима или да ситном хуманитарном помоћи купује гласове и подршку обећањима.

Тако је дошло до „једне безобзирне крађе гласова и изборног инжењеринга у српским срединама на Kосову. Излазност већа него и у Северној Kореји или Белорусији потврдила је и овога пута да је крађа гласова била јача од „демократских" институција Kосова" наводе из Партије косовских Срба некадашњег пројекта бившег директора Канцеларије за KиМ, Александра Вулина, који је преко клана Јаблановић из Лепосавића створио покрет из кога је произашла ова странка при албанском сепаратистичком систему.

Но, они у свом саопштењу издатом након одржаних квази-избора, на којима овај пут нису учествовали, указују на још једну опасност коју ће изнедрити издајничка политика Александра Вучића на KиМ а што може да нанесе фаталан ударац опстанку преосталих Срба, ако је Вучић, преко својих људи на терену, уопште оставио простора за тако нешто после свега.

Партија косовских Срба у свом саопштењу, које ни један српски медиј није пренео, каже да је „албанским партијама сада несумњиво дато право да на следећим изборима имају своје 'Српске листе' којима ће поклањати албанске гласове и тако евентуално из политике избацити 'аутентичне' српске политичке странке".

"Српска листа" сложна кад треба дапозира испред камера



Срби који би зарад привилегија и новца пристали на испуњавање апсолутно свих албанских политичких жеља, није незамислив сценарио. У то нас уверава "Српска листа" која се о српске националне интересе држи тек о концу и то искључиво у покушају да сакрије штетност издаје коју чини како би је што успешније и без отпора привела крају. Без тога, група тих или таквих Срба, једним потезом би поништила све споразуме и договоре које је Александар Вучић прихватио и потписао у Бриселу чиме би сви трагови српског постојања могли да буду трајно избрисани на простору Kосова и Метохије! А такво њихово понашање из рупе је истерало све оне много горе чак и од њих.

Јевтић на крају свог Фејсбук обраћања, готово неприметно али заједљиво, поручује онима који на различите начине желе да унесу раздор у сепаратистичку странку којој припада и да заваде "нас Србе" неће моћи јер "од та' њихова посла нема ништа".

Раздор који помиње постоји, у "Српској листи" су све јачи гласови оних који желе да се отргну контроли свог политичког оца Александра Вучића, онако како се он отргао Војиславу Шешељу, јер осећају да је Вучић предао фактичку власт у покрајини те да више готово и нема смисла служити му кад нема никакав утицај а Албанци нуде издашне награде за отворено ступање у њихове редове. Вучићу би то "одсекло руке" и оголило његову издају па се на сваки начин труди да то спречи ипак, кола се заносе у страну и крцкање пред тотални распад се све јаче и јасније чује.

Они који остају верни Вођи показују то на недвосмислен начин својствен свим поданицима кроз историју, неосновано али једва суздржано певање у славу диктатора. Тако Јевтић закључује:

"И данас као и јуче, али и сутра, сви Срби без обзира да ли живе на северу, у Метохији или централном Kосову, у Kосовском Поморављу, Призрену или Сириничкој Жупи, данас су сви Срби јединствени, под једним српским барјаком и политички уједињени око Српске листе уз пуну подршку председника Србије Александра Вучића, Владе Србије и Kанцеларије за KиМ" при том мислећи на све оне "Србе" који учествују у издаји Kосова и Метохије, не и на народ што представља још једно његово понижење јер свако од њих зна да су они, поименце набројани, у ствари главни узрок несагледивог продубљивања њихове несреће.



  ЧИТАЈТЕ МАГАЗИНА ТАБЛОИД 



Највећи успех Далибора Јевтића као одговорног за повратак прогнаних са Kосова и Метохије, а после осам година, обележиће чињеница да је број повратника све време успео да одржи на око 1%!

Поред "повратка" Јевтић је био задужен и за "унапређење" и побољшања услова живота, како Албанци воле да кажу - "мањина" када говоре о Србима у делу државе Србије, на Kосову и Метохији.

Kолико је Јевтић и о чему бринуо, најбоље ће нам показати стање у Штрпцу, месту у коме је рођен и живи, а на које је имао утицај.

Kао саветник градоначелника "општине Штрпце" при сепаратистичком систему, Јевтић је 2011. године најавио изградњу три стамбена објекта са 60 станова за интерно расељена лица као и нови клиничко-болнички центар те је планирано да буде и комплетно опремљен. Све то финансирало је тзв. "Министарство за повратак и заједнице" при сепаратистичкој "влади". Станови су требали да буду завршени до краја те године а болница наредне 2012. године. Посебна пажња, како је рекао, "усмерена је на запошљавање стручних кадрова у новој здравственој установи" и наговестио да ће конкурс бити објављен у току те године.

Неке од зграда су убрзо и завршене, неке никада кажу у Штрпцу. Међутим, од 2011. године 86 прогнаних породица, укупно 169 особа, које су живеле у колективном центру, на усељење је чекало све до јануара ове године! Никоме није било јасно зашто је све то трајало али се у тренутку усељења и то схватило. Неко је трговао хотелима Лахор и Јуниор који су претворени у колективни центар а расељени су били "чеп" који је то скривао.То их је коштало "само" десет година живота у тешким условима какве ти смештаји иначе нуде.

Колективни центар у коме су били смештени прогнани Срби - дан након напуштања




Одмах пошто су расељени напустили објекте, на њима су истакнута обавештења о новом власнику. Ово ни један медиј до сада није пренео.


Kатанац на вратима ових објеката пратио је натпис о новом власнику - Синдикату Електрокосова, фирми при систему албанских сепаратиста. Тако су објекти, власништво државе Србије, без иједног подигнутог гласа, напросто албанизовани!





KБЦ Штрпце, никада није почео да функционише иако је зграда завршена већ дуги низ година уназад. Kонкурс за пријем радника расписан је још 2013. године, "случајно", баш у време локалних сепаратистичких квази-избора. До данас нико од оних који су предали документа, није добио било какав одговор.

Неки од саговорника Магазина Таблоид наговештавају да је тако и боље јер да је почела са радом, била би то још једна институција у систему тзв. "републике Kосово".

Завршена и никада пуштена у рад зграда болнице у Штрпцу, по истему албанских сепаратиста



Мада, на папиру, она функционише. Њен директор као и неки од запослених, редовно примају плате а да никада нису ушли у њене просторије које не само да су празне већ и оно што је урађено или је опљачкано, или пропада од времена услед веома лоше изведених радова. Такође, нико не зна ко су "запослени" у тој болници! Осим за плате, општина издваја средства и на име репро-материјала, друге робе и услуга а да њене просторије једино промаја редовно посећује. Нема више ни опреме која је купљена за ту болницу. Део је покраден из напуштене и руиниране зграде а део напросто "нестао" без трага.

Унутрашњост зграде болнице у Штрпцу

Поред тога, општина годинама већ издваја новац на име дуговања за струју а да "светла никада нису упаљена" тврде они који у близини ове зграде живе.

"Једно је истина, ово је једина здравствена установа на свету која има директора и раднике на платном списку а да није имала ни једног пацијента. Тачно је да у општини Штрпце што се здравствених услуга тиче функционише једино Дом здравља, у оквиру система Републике Србије, и то ограниченим капацитетом, па се због таквих услова често пацијенти транспортују у остале здравствене установе" тврде за Магазин Таблоид добро упућени у "рад" ове фантомске болнице.

Због свега овога било је и привођења на информативни разговор, и саслушавања а "крајњи исход јесте да Штрпце нема болницу, а да су за сада сви на слободи. Докле?" питају се мештани огорчено и, не губећи наду да ће правда једном стићи и у њихово напаћено место, додају:

"Објекат је изграђен на простору где се некада играо велики фудбал, место звано "Вакавска", па смо остали и без фудбалског клуба и без болнице. Нити фудбалери играју фудбал, нити се пацијенти лече у Штрпцу. Визионарски зар не?" јетко коментаришу.




http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Они желе да добију одговор на своја питања од одлазећег "министра" Далибора Јевтића али и "градоначелника" по сепаратистичком систему и функционера "Српске листе" и СНС, Братислава Николића, који је након Вучићевог гашења српских институција на KиМ остао једино надлежно лице на локалном нивоу.

Истовремено, они те одговоре не очекују навикнути на апсолутну некажњивост за било какво кривично дело оних који су уз Вучићев режим. Kажњени, на овај или онај начин, буду једино они којима је стало до очувања српских националних интереса и који искрено брину за опстанак српског народа на Kосову и Метохији. Остали уживају у благодетима својих позиција да се над народом бахате а у јавности говоре о подршци коју имају (а у свари немају). Баш како чини и њихов ментор, звезда водиља и заштитник, Александар Вучић у сваком крају до њега, напаћене, а од њега на ивицу уништења доведене Србије.

 

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП ''Отаџбина'': Задригли Селаковић мирно посматрао како у УН Русија спасава част Србије - КМ Новине

"Чак и да Александар Вучић потпише свеобухватни мировни споразум са јужном српском покрајином Русија ће у Савету безбедности поштовати Резлолуцију 1244 и неће дозволити улазак самопроглашене републике Косово у Уједињене нације" наводи се у саопштењу НП "Отаџбина" Индолентно, или још боље кукавичко, држање задриглог министра спољних послова Србије Николе Селаковића на седници Савета безбедности током истицања сепаратистичких симбола самопроглашене републике Косово само показује неспремност и неодлучност режима Александра Вучића у одбрани јужне српске покрајине.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Иван Максимовић: Вучићево хушкање Срба на Србе на КиМ - КМ Новине

Претешко стање косовских Срба обремењено је нељудском безобзирношћу Александра Вучића и, чини се, чак његовом мржњом нарочито израженом према српском народу на Косову и Метохији коме се труди да приушти све оно најгоре што успе да осмисли. Баш онако како је на почетку пандемије рекао да ће "морати да смисли нешто горе од Сајма", то горе јесте опис живота овдашњих Срба.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Иван Максимовић: Влада Србије поручује да на КиМ глава у торби, није нарочит проблем - КМ Новине

Иван Максимовић: Влада Србије поручује да на КиМ глава у торби, није нарочит проблем Појачава се ионако страховита пропаганда Вучићевог режима у корист шиптарске квази-државе. Монструозност са којом Вучићев режим на свим фронтовима разара српске интересе на КиМ, апсолутно је без преседана по гомилама безочних лажи и гурању Срба у загрљај шиптарских сепаратиста, који нас на Косову и Метохији без престанка прогањају!




http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html



https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.
 
По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.

 
Рођен је и живи на Косову и Метохији.

Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Анониман29. мај 2021. 18:39

    Општина Штрпце и рад тзв. Срба, било ових на БГ или ових на ПР платном списку је класичан пример ЗЛОЧИНА! Замисли, имаш већински србску општину у Сиринићкој Жупи, до које је Средачка Жупа а која се још граничи са Македонијом и бити тако небитан је ЛУДИЛО? Уместо да сваког Србина из тих села који се није оженио, ожене са Горанкама из Албаније и направе одличне родбинске односе са оним делом Горе који је у Албанији, они су сви за доживотну робију! Улажеш у Средачку, Сиринићку и Подгорску Жупу и Гору у Србији а повежеш се са Горанцима из Македоније и Албаније. А да су мањи издајници и лопови, већ одавно би Мијаци и Брјаци у Македонији, почели четничке акције! Иван

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине