понедељак, 26. април 2021.

Гојбуља: Шиптар пред женом и децом напао Србина док је обрађивао њиву

Албанац из породице Адеми напао је Лазара Ђорђевића у селу Гојбуља, у општини Вучитрн, јер је Србин који не жели да напусти своје имање и да оде одатле.

Албанац из породице Адеми напао је Лазара Ђорђевића у селу Гојбуља, у општини Вучитрн, јер је Србин који не жели да напусти своје имање и да оде одатле.  #Gojbulja #Srbi #napad #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti
Гојбуља





Лазар је са супругом и двоје мале деце, која још нису ни пошла у школу, обрађивао њиву када га је физички напа локални Албанац. Веће последице спречили су мештани који су притрчали породици Ђорђевић у помоћ и некако успели да одбране Лазара.

Породица Адеми у овом крају добро је позната по свом агресивном понашању и терорисању преосталих Срба. Мештани се годинама на њих жале полицији, али безуспешно јер такозвана "Косовска полиција" не предузима ништа против албанских нападача на Србе.

Две недеље пре напада, породица Ђорђевић пријавила је полицији Адемија јер им је посекао засаде воћа. Тада је изостала санкција. Адеми је данас поново напао Лазара пред децом и женом, због чега је приведен.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Канцеларија за Косово и Метохију издала је овим поводом још једно јалово саопштење у низу у коме се између осталог каже:

"Овде је без икакве сумње реч о етнички мотивисаном инциденту и Kанцеларија за Kосово и Метохију очекује да Албанац који годинама малтретира српске породице у Вучитрну буде најстроже санкционисан, а да се пријаве које Kосовској полицији упућују мештани српске националности најозбиљније схвате и правовремено процесуирају".

Такође се саопштењем упозорава да "политика толерисања инцидената, некажњивости и благих казни стимулативно делује на изгреднике, подједнако као и екстремистичке политичке поруке из Приштине које соколе овакве инциденте".

Оно што из Канцеларије за Косово и Метохију неће да кажу јесте да је управо Влада Србије, под чијим окриљем ради и Канцеларија за КиМ, а на челу са Александром Вучићем угасила све српске институције и надлежност предала сепаратистичким властима. Кукавичко и издајничко понашање Владе Србије подстакло је албанско насиље изнад свега и више од било чега другог. Бежање од свог народа, остављање на цедилу и гурање целокупног српског народа на КиМ у шиптарски систем, показало је сваком нападачу да су преостали Срби препуштени себи и да их свако може некажњиво нападати. Због тога се све чешће и догађају напади на Србе са забрињавајућим порастом како бројности тако и интензитета.

Међу Србима постоји оправдани страх да ће се такво понашање албанских нападача наставити и да они не могу да очекују помоћ ни од кога јер их је власт њихове државе издала и оставила незаштићене у окружењу лицемених и непријатељски настројених међународних организација, УН-а, КФОР-а а нарочито албанских власти и њихових "безбедносних" служби.

Напади и пљачке српске имовине у овом селу су готово свакодневни али игнорисањем режимски медији, као и они на буџету албанских власти и америчких, односно уопште, западних организација, стварају утисак мирног живота све док константно непријатељство не ескалира као овај пут. Србе на Косову и Метохији, у тако незавидном положају, још једино Бог чува од већег зла и страдања.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Срби у Гојбуљи данима трпе нападе Шиптара, остали без ичије заштите! - КМ Новине

Срби у Гојбуљи данима трпе нападе Шиптара, остали без ичије заштите! #Kosovo #Metohija #Srbija #Izdaja #Vučić #Zločini #Šiptari #Tači #Haradinaj Српско становништво села Гојбуља у општини Вучитрн данима је на мети напада албанских екстремиста! Они су најпре покушали да провале у сеоску цркву, а затим су на старој згради школе поломили прозорска стакла и исписали графит "УЋК" на зидовима.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП ''Отаџбина'': Полицијом коју је интегрисао, Вучић брани уставни поредак тзв ''републике Косово'' - КМ Новине

НП ''Отааџбина'': Полицијом коју је интегрисао, Вучић брани уставни поредак тзв ''републике Косово'' #Kosovo #Metohija #Srbija #Vučić #Izdaja #Srbi #Otadžbina Заједничка акција Косовске полицијске службе са севера Косова и Метохије и пореских инспекција сепаратистичких институција из Приштине, довела је до затварања апотека на северу јужне српске покрајине.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Плаше нас бомбама и терају пљачкама (ВИДЕО) - КМ Новине

У подножју Копаоника, срећом, прошле недеље ништа није експлодирало. А могло је да завије српско село Гојбуља у црно. Неколико дана након што је на продавницу у том косовском месташцу непознати нападач бацио гранату, косовска полиција у Вучитрну међу жртвама тражи кривца.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. И нису политичари најбитнији, кад ће Срби горе нешто да ураде за своје? Ови људи су живи споменик оном на чему српство почива, а шиптарски шљам га руши и потире. Где сте Срби, мајке вам га...

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.