Вести:

недеља, 4. април 2021.

Црна Гора џаба шетала - чланство у НАТО и даље ''привилегија'' кажу из власти!

недеља, 4. април 2021. | Уреднички колегијум 0

Црна Гора остаје посвећена пуном доприносу систему колективне безбедности кроз афирмацију вредности које Северноатлантска алијанса баштини, рекла је министар одбране Црне Горе Оливера Ињац.

Црна Гора џаба шетала - чланство у НАТО и даље ''привилегија'' кажу из власти!  #CrnaGora #NATO #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti


Она је додала да ће се наставити даља улагања у сектор одбране, како би се постојећи одбрамбени капацитети додатно унапредили.

"Основни стуб на којем се темељи партнерство сада већ 30 држава чланица је колективна одбрана и садржан је у члану 5 Вашингтонског уговора којим се напад на једну државу чланицу НАТО-а третира као и напад на све остале. Бити дио једног таквог система је привилегија за државу Црну Гору и важно је истаћи да већ у јуну обиљежавамо четврту годишњицу приступања Сјеверноатлантској алијанси. Осим прилике да дијели заједничке идеје и визије западних демократија, Црна Гора је стекла могућност да кроз равноправно учешће у процесу доношења одлука по принципу консензуса утиче на креирање глобалних безбједносних политика", рекла је Ињац, преноси РТЦГ.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Док је народ шетао Црном Гором у величанственим Литијама, чуло се неколико основних захтева: слога и обнова јединства али са братским српским народом међутим од тога нема ништа. У власти се, очигледно, баш ништа није променило.

"Свјесни чињенице да је у заједништву и јединству снага, Црна Гора остаје посвећена пуном доприносу систему колективне безбједности кроз афирмацију вриједности које Сјеверноатлантска алијанса баштини, али и кроз даља улагања у сектор одбране како би се постојећи одбрамбени капацитети додатно унаприједили. Црна Гора је стекла могућност да кроз равноправно учешће у процесу доношења одлука по принципу консензуса утиче на креирање глобалних безбједносних политика", закључила је Ињац.



* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Јово Вукелић: Шта значи бескрајна и набујала река верујућих људи - КМ Новине

Јово Вукелић: Шта значи бескрајна и набујала река верујућих људи #Crna_Gora #Litije #Zakon #Protest Литије доносе и осветљавају светлију будућност Црне Горе Ове стотине хиљада људи у Црној Гори које већ недељама протестују и бране од отимања своје најсветије су одлучили да промене, да преокрену стање у коме су живели.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Победа у Црној Гори је можда поклоњена, да би се изгубио рат - КМ Новине

Победа опозиције, тачније Срба у Црној Гори, свакако доноси много тога доброг али може да донесе и оно најгоре, да Црна Гора постане нова Марица.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Јово Вукелић: Стиже ли крај режима Ђукановића на августовским изборима - КМ Новине

Јово Вукелић: Стиже ли крај режима Ђукановића на августовским изборима #Jovo_Vukelić #Crna_Gora #Izbori #Avgust #Režim #Milo_Đukanović #Smena #NATO #Srbi Неравноправан положај српског народа у Црној Гори последица је дводеценијске антисрпске политике и ширења србофобије режима Ђукановића према Србима у Црној Гори Главни циљ власти је да што више Срба претвори у Црногорце.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине